divendres, 29 de maig de 2020

Kanta Motwani: "Només podem canviar el món quan canviem nosaltres"

|

Kanta Motwani


Kanta Motwani és Terapeuta Holística, Trainer en Desenvolupament Personal, emprenedora, que imparteix conferències per tot el món.


Va néixer a Espanya el 1969, en el si d'una família tradicional de l'Índia. Kanta combina ciència i riquesa espiritual per donar poder a les persones i que aquestes aconsegueixin donar un pas més cap a la seva evolució personal i professional.


Les seves estratègies han servit d'inspiració a emprenedors, educadors, líders, celebritats i persones a tot el món cap a l'èxit personal i professional.


Kanta Motwani és a Barcelona el 12 i 13 de novembre i ha compartit amb CatalunyaPress algunes de les claus de la seva filosofia de vida.
- En què consisteix 'Transformando vidas®'?


És una visió que jo vaig tenir basada en la meva experiència de vida i del que puc veure a la societat. I aquesta visió és que tots volem canviar el món d'alguna manera.


Jo vaig veure que a la meva consulta privada i en esdeveniments petits jo podia ajudar a fer-ho. I vaig pensar que si en veritat volia fer alguna cosa més havia de sortir, donar poder a les persones, inspirar-. I va ser a partir d'aquí que vaig poder crear el moviment.


I en això consisteix, en inspirar i donar poder a les persones perquè puguin elevar la seva autoestima, la seva confiança en si mateixos, que creguin en si mateixos. Canviar d'actitud i transformar patrons autolimitantes arrelats en el seu sistema de creences, per poder dur les seves vides a un altre nivell, aconseguir metes a través de les estratègies més recents en neurociència i arribar a tots aquells somnis que volen aconseguir. Perquè només podem canviar el món quan canviem nosaltres.


- Com són els teus xerrades i seminaris?


En una primera fase es treballa de forma molt intensa sobre l'autoestima de la persona, tractar totes les seves inquietuds. Es crea un espai molt íntim i segur perquè les persones puguin expressar-se i compartir tot allò que creuen que no han pogut fer-ho amb les seves famílies, amics, empreses. Es tracta de superar aquestes pors des del principi.


La segona fase ja és molt més laboriosa. Es tracta de treballar en com aconseguir tot allò que volen sense grans esforços. Això no vol dir que no calgui treballar. Se'ls presenta un pla estratègic, basat en deu principis que, portats a terme, l'èxit està garantit.


- Creus que estem instal·lats en el pessimisme?


La veritat és que no poso molta atenció en això. Procuro atendre al que està passant, en l'entorn i en el que vull aconseguir. Només així foment i atrec molt més del que ja hi ha. El que intento fer és desviar la meva atenció i posar-la en allò que jo vull i no en el que no vull.


No contemplo parlar de pessimisme. Hi ha situacions adverses, patim la recessió, hi ha conflictes i guerres, veiem coses com els últims resultats electors als EUA, etc. Però prefereixo posar la meva atenció en el que jo puc fer i aportar més enllà del que pugui estar passant.


"Hi ha persones que parlen de fracàs;

jo parlo d'aprenentatge"


- ¿Reprimim els nostres sentiment?


És el que hem après. Vivim segons les demandes de la família, el treball i la societat. Seguim patrons que hem après al llarg de les nostres vides. I hem après a reprimir les nostres emocions ja no expressar el que veritablement sentim i som ni el que volem. I això és el que hem de canviar.


Si no canviem aquesta actitud, seguirem experimentant els mateixos resultats. Segons la resposta que donem, tindrem uns resultats o uns altres. Si la resposta que donem és sempre la mateixa, és molt difícil que obtinguem resultats diferents. El canvi és possible sempre que nosaltres canviem la resposta respecte al que vivim.


- Si responem igual i obtenim els mateixos resultats, ens frustrem ...


És clar que ens frustrem. Però hem de preguntar-nos en aquest moment per què passa això? Hem d'analitzar quina és la situació, què està passant, què fem i està funcionant i deixar de posar atenció en el que no funciona; es tracta de buscar alternatives, aprendre. No hem de preocupar de si ens equivocar-nos. Hi ha persones que parlen de fracàs; jo parlo d'aprenentatge.


Cada vegada que t'equivoques, quan els resultats no compleixen les teves expectatives, t'has de preguntar: què és el que sé, què és el que encara no sé, i què és el que puc aprendre. Perquè sempre estem aprenent. Fins i tot quan ens equivoquem.


Si et fas aquestes tres preguntes sabràs que una equivocació no ha estat un fracàs, sinó que hi ha coses que necessites aprendre, canviar. Hem d'estar constantment aprenent.


- Existeix una crisi de lideratge?


En part sí, encara que més que crisi de lideratge crec que gent és cada vegada més conscient, hi ha un despertar. La gent s'ha tornat més curiosa i té més inquietud a l'hora de poder millorar i explorar el seu potencial.


En qualsevol sector els líders són importants. Però aquests líders haurien d'enfocar els seus esforços a crear a altres líders i no en crear seguidors.


"Quan una persona canvia,

també ho fa el món "


- Tu tens un pensament molt positiu. Malgrat totes les males noticies que rebem diàriament, dius que potser estiguem vivint en una de les millors etapes de la història ...


Sí, perquè ara tenim recursos i coneixements com mai abans en la història. Estem posant la nostra atenció en la crisi, en els problemes que clar que existeixen, són reals ... però si només posem la nostra atenció constantment en ells, la neurociència ens ha demostrat que tot allò sobre el que posem la nostra atenció, la llei de la vibració el que fa és atreure més d'allò.


Si nosaltres estem vibrant en una energia -perquè nosaltres som energia-- que és el pessimisme, només atraurem pessimisme. Si nosaltres estem vibrant en un espai en el que busquem solucions, alternatives, podrem iniciar el canvi.


Com vaig dir a les Nacions Unides, no podem canviar els conflictes, les guerres, això va passar, però ara tenim tantíssims coneixements, tenim un accés tan ampli a ells, tenim tantíssims recursos interns que, si sabem administrar-los, el canvi es va a aconseguir.


Per a mi, que una sola persona canviï és molt important, perquè sé que serà l'inici d'un canvi major, en la seva família, a la seva empresa, a la vegada ... El canvi és gradual, però positiu i permanent. Al cap ia la fi, quan una persona canvia, també ho fa el món.


- Quins consells sols donar a una persona que vol començar a canviar la seva vida?


El primer que li pregunto és què és el que vol. Perquè si no sap el que vol, no té al·licient ni pot saber què és el que vol canviar. Després li pregunto sobre quina és la seva visió sobre la vida. I després, quin és el seu propòsit. A partir d'aquí, ja és un joc. No vinguis amb un problema, vine amb un somni.


Nelson Mandela tenia un somni, no un problema. Va haver de enfrontar-se a problemes, és clar. Va estar trenta anys a la presó. I el mateix va fer Ghandi. El seu somni era treure els britànics de l'Índia. ¿Va aconseguir el seu somni? Sí, molta gent es va unir a la seva filosofia. Es va haver d'enfrontar a molts problemes, però tenia un somni, i per això ho va aconseguir.


Quan tens una visió, et compromets. I quan et compromets, trobes suport. Perquè el suport es crea en compartir aquesta visió.


"Lamentablement

no hem estat educats per a ser millors,

sinó per ser millor que alguna cosa o que algú"


- Parles de veure en el nostre interior, però ¿en què es diferencia això d'atendre només a les nostres coses, de pensar només en nosaltres mateixos?


Hem estat educats en la creença que si pensem en nosaltres som egoistes, però pensar en un mateix, cuidar-se, voler saber qui ets d'una manera conscient, t'inspira i t'ajuda a ser millor persona. T'ajuda a connectar millor en les teves relacions, en el teu treball, amb el planeta.


Quan vam descobrir el potencial que tenim, volem compartir-ho amb els altres. Quan et coneixes a tu mateix ets capaç d'anar més enllà de l'immediat, que el que podem percebre pels sentits. Et transformes.


Quan vius en l'egoisme, en l'egocentrisme, vius en escassetat. Lamentablement no hem estat educats per a ser millors, sinó per ser millor que, millor que alguna cosa o que algú.


- És una qüestió de major empatia?


Sí, quan un arriba a un major coneixement interior, és capaç d'entendre millor els altres sense jutjar-los.


- Kanta, ¿en què consisteix l'èxit?


És conèixer-se a un mateix, valorar-se, arribar a saber qui és un mateix, viure en interioritat i poder ser i expressar el que s'és. A partir d'aquí, tenir una visió i poder realitzar-la. L'èxit part d'un mateix.


- ¿I per on començar?


Es tracta de sortir de la zona de confort. És una qüestió d'arriscar, d'aprendre, d'enfrontar-te a les pors i sortir de la comoditat. No hem de quedar-nos en el fàcil.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH