dimecres, 23 de octubre de 2019

El Telèfon d'Infància contra l'assetjament ha atès 12.725 trucades en el que va d'any

|


Unaappayudaaloscolegiosafrenarelacosoescolar


Infància Respon és un servei públic d’atenció, exclusivament telefònica, gratuït i permanent, que funciona vint-i-quatre hores al dia, els 365 dies de l’any. I segons les dades ha atès des del gener fins al novembre, 12.725 trucades. 


La iniciativa, impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Ensenyament, ha estat un èxit. Segons la Generalitat, el servei ha permès identificar més casos d’assetjament respecte a anys anteriors i, ha permès conèixer més profundament en quina direcció va aquest fenomen, cada vegada més present als centres educatius.


El telèfon 116 111 Infància Respon es va crear amb la intenció de garantir un suport àgil i eficaç, sobretot en l’atenció de les demandes relacionades amb l’assetjament als centres educatius. De moment, des de principis d’any, s’han registrat un total de 12.725 trucades a tota Catalunya. Però no totes les trucades acaben significant l’obertura d’un cas d’assetjament escolar. 


Segons la Generalitat de Catalunya, no només truquen infants, sinó que professors de centres educatius i pares són els que més utilitzen el Telèfon d’Infància Respon per posar en coneixement una desagradable situació.


L’objectiu del telèfon és prevenir i detectar els maltractaments d’infants i adolescents, posant especial atenció en els casos d’assetjament a les escoles. Mitjançant aquest servei, la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) activa el protocol corresponent i mobilitza l’equip a qui pertoqui actuar –segons la tipologia de la trucada–.


Les funcions del servei són informar, assessorar i detectar situacions problemàtiques infantils, amb l’objectiu de prevenir conseqüències de risc per als infants i adolescents. També funcionar per orientar a professionals i a persones particulars adultes o menors en situació de conflicte, en les quals es requereix una intervenció de les institucions administratives. I finalment, es tracta d’oferir un espai d’escolta en processos de negociació intergeneracional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH