dimarts, 7 de juliol de 2020

La gestió eficient i sostenible de l'aigua, a debat al Fòrum Iwater

|

Simon

Àngel Simón, president de Iwater


El nou saló Iwater de la Fira de Barcelona arrenca aquest dimarts i tindrà com una de les activitats centrals el Fòrum Iwate r que serà un espai de conferències i debat sobre les claus de la gestió futura de l'aigua.


Al Fòrum, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre, participaran prop de 80 experts nacionals i internacionals. Entre ells, destaca el científic nord-americà cofundador del Pacific Institute d'Oakland a Califòrnia, Peter Gleick, qui pronunciarà la conferència inaugural i presentarà un nou enfocament per afrontar els reptes de l'aigua al segle XXI.


Les mesures d'estalvi, reutilització i millora de l'eficiència en la gestió del cicle integral de l'aigua, infraestructures de proximitat, protecció de l'entorn i economia intel·ligent seran els seus punts argumentals clau.


TRES GRANS EIXOS


Els tres grans eixos que confluiran al Fòrum són la resiliència, la governança i el finançament. Aquests seran els protagonistes de les 30 sessions i 8 taules rodones del Fòrum perquè es pugui avançar en la gestió de l'aigua a mig termini i garantir el seu futur.


En paraules d'Ángel Simón, president de Iwater i vicepresident executiu de SUEZ a càrrec de l'activitat d'aigua a Europa, aquest fòrum serà "l'espai idoni per reivindicar el concepte del 'valor real de l'aigua', com un element bàsic per al funcionament de la societat i un actor econòmic essencial per al creixement sostenible".


LA DEMANDA D'AIGUA S'INCREMENTARÀ UN 55%


Segons l'OCDE, el 40% de la població mundial viu en zones d'estrès hídric i la demanda d'aigua s'incrementarà un 55% l'any 2050. Per tant, per afrontar l'escassetat de recursos hídrics, es requereixen f órmulas que modifiquin les formes de consum i fomentin la reutilització de l'aigua per a usos urbans, industrials o agrícoles.


Alhora, es necessiten sistemes de governança flexibles adaptats a cada territori ia cada moment que tinguin en compte tots els actors socials, sectorials i institucionals implicats en el cicle de l'aigua. També resulta imprescindible accedir a noves vies de finançament per renovar i modernitzar les infraestructures de proveïment i sanejament.


RESILIÈNCIA, GOVERNANÇA I FINANÇAMENT


Diverses ponències del Fòrum Iwater se centraran en la resiliència, és a dir, la capacitat de sobreposar-se i controlar situacions adverses com la desertificació, les sequeres i inundacions, i la seva aplicació a la gestió de l'aigua a les ciutats, l'agricultura i la indústria, els tres àmbits que més consumeixen aquest recurs.


Per garantir el subministrament d'aigua en quantitat i qualitat suficient serà imprescindible establir sistemes de governança capaços de coordinar els diferents actors implicats.


Finalment, el debat en Iwater també versarà sobre com plantejar noves fórmules de finançament per sufragar tant la renovació d'infraestructures obsoletes com la construcció d'altres noves.


Aquí pots consultar tot el programa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH