dimarts, 17 de setembre de 2019

Metges de Catalunya denuncia la manca de transparència de les empreses sanitàries

|


Metgesdecatalunya2


Metges de Catalunya (MC) reprova l'actuació d'algunes empreses sanitàries que estan recorrent als tribunals de justícia per evitar donar publicitat dels sous dels seus càrrecs directius.


El sindicat sembla ser que ha presentat a través del Portal de Transparència de la Generalitat més de 100 sol·licituds d'informació relativa a les retribucions percebudes pel personal directiu de les entitats del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISC), amb almenys el 25% dels seus ingressos provinents dels pressupostos públics.


El sindicat c onsidera una "equivocació" l'intent d'aquestes empreses d'obstruir l'accés a la informació pública, atès que va en contra de l'esperit de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que reconeix aquest dret a totes les persones, ja sigui a títol individual o en nom i representació de qualsevol persona jurídica.


Segons MC, no es tracta de tafanejar o fer un escarni públic, sinó que la intenció és elaborar un "estudi seriós i rigorós" sobre com gestionen aquestes entitats els diners públics que reben del Servei Català de la Salut (CatSalut), tal com explica el president del Sector d'Hospitals d'Aguts, Centres Sociosanitaris i de Salut Mental amb conveni Sisco, Xavier Lleonart.


"Volem que la gestió dels centres sigui el més clara possible -afegeix- i per això estem disposats a anar més enllà, si convé". L'organització reitera que, davant la insuficiència pressupostària que pateixen els comptes sanitaris, és indispensable fiscalitzar l'ús dels recursos públics que fan les empreses públiques i privades finançades majoritàriament gràcies a l'Administració, posant especial èmfasi en aquelles que manifesten, directament o indirecta, la seva oposició a facilitar les dades requerides.


La lluita de MC per la defensa de la transparència ha arribat fins a la Conselleria de Salut, que ha decidit que, a partir de l'any 2017, els contractes subscrits pel CatSalut amb entitats proveïdores d'incorporar una clàusula de transparència.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH