dimecres, 25 de novembre de 2020

CCOO denuncia discriminació els procesos de selecció de personal a Barcelona Activa

|

Ajuntament BArcelona


Barcelona Activa va convocar, el pasado 17 de novembre, un concurs per tal de seleccionar tres Tècniques de Desenvolupament Local de Proximitat vinculades al programa de Treball als Barris, per Treballar des de desembre del 2016 fins desembre del 2017. A la darrera plana de l 'oferta es pot llegir "un requisit insòlit", que fins el moment mai s'havia tingut en compte Quant.


Aquest requisit exclou de la participació al concurs a qui hagi treballat anteriorment a Barcelona Activa, a els 2 casos següents; el primer cas qui ja hagi treballat un mínim de 24 mesos dins d'un periode de 30 mesos. En Ssegon ques, tot i que encara no ho hagi fet, si és fes la contractació implicaria excedir aquest periode de 24 mesos durant l'any 2017.


En qualsevol dels casos, "aquesta discriminació significa un menyspreu absolut a l'Reconeixement del bagatge i de l'experiència a l'empresa, que en molts casos s'a adquirit realitzant els mateixes funcions a mateix projecte o algun molt similar", senyalen desde del sindicat. A més, inclouen que vol dir també "ignorar que el Coneixement adquirit per les persones implica avantatges importants de cara a la incorporació a lloc de treball que és convoca, i al desarrollo de les tasques assignades".


Les persones que han estat excloses de este procés de selecció ofereixen, precisament, un bona oportunitat per a l'organització aprofitant els recursos humans actuals, la formació interna que han rebut durante el temps que han treballat. "És el major despropòsit que és pot imaginar si una organització vol fer una bona selecció per tal d'escollir el personal òptim per desenvolupà qualsevol projecte".


RECURS D'ALÇADA A L'ALCALDESSA


La Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa no només van quedar molt sorpresos amb aquesta nova limitació que incorporava l'oferta de treball sinó que, entenent que aquest fet era contrari a la llei, i que S'estan ocasionant perjudicis molt greus a les persones que volien optar a aquestes places, van advertir l'empresa que actuaríem en consequència per tal d'evitar aquesta "clara i evident discriminació".


Donat que s'a actuat contra tota normativa vigent tant a l'estatut dels treballadors com a conveni d'empresa a la convocatòria de este procès de selecció, la Secció Sindical ha personat un Rrecurs d'Alçada a l'alcaldessa, Ada Colau, a fi i efecte que l'anulli, dictant Una altra que s'ajusti a la Legalitat, i revoqui l'exclusió de les persones que no hagin estat admeses per participar al procès de selecció. De forma paral·lela, s'adrecen a la Inspecció de Treball immediatament, per tal de denunciar que no és fa cap normativa laboral.


INCOMPLIMENT DELS TERMINIS


El conveni de Barcelona Activa estableix que abans de publicar un procès de selecció de personal s'ha d'informar el Comitè d'empresa amb una antelació de quinze dies. I aquesta norma tampoc no s'ha respectat en aquest procés de selecció.


"Des de setembre fins avui, la direcció ha tingut temps de sobres per informar el Comitè d'empresa que és volia convocar aquest concurs, dels requisits per accedir al procés, i és podia haver respectat el mínim de 15 dies abans de posar en marxa la selecció ", senyalen des de CCOO Un periode suficient per tal que la representació legal dels treballadors valoréssim la idoneitat del concurs. 


A data d'avui, Barcelona Activa encara no ha rebut l'atorgament de la sol·licitud del programa Treball als Barris que va fer l'setembre. I aquesta setmana, en zinc dies, està de fent la selecció del personal que vol incorporar com a Tècniques de Desenvolupament Local. Amb molta pressa, perque el soc li està reclamant que informi de quines persones han estat les tres seleccionades.


La Secció Sindical de CCOO a Barcelona Activa presentarem de forma immediata una denúncia als Barcelona Activa Davant la Inspecció de treball per aquesr incompliment del conveni.


BarcelonaActiva


NOU CONCURS


Aquí no acaba tot, perque la representació dels treballadors "estan informats de la imminent convocatòria d'un nou concurs de selecció de personal, en aquest ques una plaça d'Expert Docent a Cases d'Oficis Digitals amb l'especialitat de dissenyador-a de pàgines web ".


Saben que és pensament convocar de forma urgent, que tampoc no és respectarà l'període d'informació al Comitè d'empresa que està establert al conveni. I com és evident, la Secció Sindical de CCOO también ens adreçarem a la Inspecció de Treball per denunciar de nou aquest fet. Hi anirem tants vegades com sigui necessari. Encara que és facin coses mal fetes moltes vegades, això no vol dir que s'hagin convertit en correctes. "I és el nostre deure com a representants de la plantilla es vetllar perqué és respectius el que és va acordar entre Comitè i Direcció, i que no és vulnerin els nostres drets.


La informació prèvia de què disposen diu que aquest nou concurs también te previst impedir la participació a la selecció de les persones que estiguin a els casos esmentats. La Direcció torna a vulnerar qualsevol normativa laboral. I de nou destaquen que "faran una nova demanda a Inspecció de Treball i un nou Recurs d'Alçada Davant l'alcaldessa o davant qui va seguir necessari, per evitar aquest abús i aquest atropellament en tota regla.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH