diumenge, 25 de octubre de 2020

​Els treballadors de BlueMar Ferries reclamen els impagaments de les seves nòmines

|


Blue 1


Una trentena de treballadors de la companyia BlueMar Ferries que mantenen una demanda contra l'empresa per impagaments de les seves nòmines denuncien que gairebé dos mesos després d'haver aconseguit vendre el catamarà BlueCat que cobria la ruta Barcelona-Sitges per un valor de 3.3. milions d'euros, la naviliera continua sense abonar a la seva plantilla el deute que manté en concepte de nòmines endarrerides i indemnitzacions.


Els treballadors afectats recorden que d'ençà de la definitiva suspensió de la línia marítima que unia la capital catalana amb la localitat de Sitges al mes de juny, s'han vist condemnats a romandre en una situació de "veritable llimbs" atès que, malgrat la paràlisi total de l'activitat, l'empresa no va extingir els seus contractes, mantenint-los sense ocupació ni salari i impedint-los accedir a la prestació d'atur fins el mes d'octubre en el millor dels casos.La naviliera BlueMar Ferries, que el passat dia 4 d'abril de 2016 inaugurava la primera línia regular que unia per mar Barcelona i Sitges i la va paralitzar al mes de juny, ha aconseguit desprendre's del catamarà BlueCat, l'únic actiu de valor que l'empresa tenia en propietat. La venda s'ha realitzat a una empresa coreana que ha pagat 3.3 milions d'euros per adquirir la nau, que ja ha estat traslladada al país asiàtic on prosseguirà la seva activitat.


De moment, però, gairebé dos mesos després de que es formalitzés la transacció, BlueMar Ferries no ha fet servir aquests diners per eixugar el deute que manté amb els seus treballadors, una trentena dels quals van decidir al mes de setembre interposar demanda judicial a través del Collectiu Ronda per exigir la extinció del contracte i poder cobrar la prestació d'atur i/o buscar un altra feina, així com el pagament del deute salarial, que suma més de cinc nòmines, i les petites indemnitzacions que els hi corresponen, atès que la seva antiguitat no era ni d'un any. Altrament, els diners d'aquesta venda continuen sense aparèixer als comptes de l'empresa.


Ana Tomé, advocada del Collectiu Ronda que s'encarrega d'assessorar la plantilla en aquest conflicte, lamenta que el jutjat desoís la petició de sotmetre a embargament preventiu la venda del vaixell que es va traslladar tan aviat com la pròpia empresa va fer públic la seva voluntat de trobar comprador pel buc. "En aquests moments no ens costa que aquests diners estiguin als comptes de l'empresa. La situació es greu, doncs el catamarà Bluemar era l'únic actiu de valor de l'empresa i, per tant, l'única garantia de pagament".


En aquests moments, l'empresa no té activitat per generar ingressos ni tampoc té cap actiu que es pugui liquidar per aconseguir fons i fer front als deutes que manté amb treballadors i proveïdors, però per altra banda anuncia que comprarà un altre embarcació per reprendre el servei. 


L'advocada recorda que la situació dels treballadors és extremadament difícil i injusta, doncs, sense destinar els diners aconseguits amb la venda del BlueCat a fer front a les pertinents indemnitzacions i al deute contret per l'empresa amb la seva plantilla, ja s'està replantejant obrir un altre negoci. L'advocada considera que aquesta situació podria ser constitutiva d'un delicte.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH