dilluns, 18 de gener de 2021

​La nova Guia de polítiques locals de LGTBI es difondrà a partir del 2017

|

LGBI


El diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni García, ha presentat el Programa LGTBI que desplega la corporació per impulsar polítiques municipals d’identitat i diversitat sexual. Antoni Garcia ha assenyalat que «un dels eixos estratègics que tenim com a Diputació és el Pla Tipus de polítiques locals LGTBI, que té l’objectiu d’ajudar els ajuntaments de la demarcació a desenvolupar plans per tal de garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i lluitar contra les discriminacions que pateixen».


Segons el diputat Antoni Garcia, «l’objectiu és arribar que el 100% d’ens locals de la província de Barcelona rebin el suport de la Diputació, l’any 2019, per fer efectiva l’aplicació de la Llei; a final d’aquest mandat, tots els ajuntament han de tenir el seu Pla local LGTBI».


El Programa LGBTI de la Diputació ofereix als municipis, a partir del 2017, una Guia per a l’elaboració de plans locals d’igualtat LGBTI, una eina pràctica –pionera per al desplegament de les polítiques públiques LGBTI a nivell català i estatal-, perquè els ens locals puguin dissenyar i desplegar el seu Pla Local LGBTI.


La Guia és fruit d’un procés de treball liderat per la Diputació de Barcelona durant tot l’any 2016. Es tracta d’un projecte pilot, que ha inclòs una àmplia diagnosi, dut a terme amb la Generalitat de Catalunya, 9 municipis/ens locals (Berga, Consell Comarcal d’Osona, Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès) i diferents entitats (LGTBI Terrassa, Tal com som, Associació de Famílies de Gais i Lesbianes, Observatori contra l’Homofòbia (OCH)).


MÉS FORMACIÓ


El Programa LGBTI també ofereix als municipis i a la ciutadania en general tallers i cursos de formació; suport d’activitats institucionals per la sensibilització sobre la realitat LGBTI; suport a les entitats de persones LGBTI, tant a nivell econòmic com tècnic i logístic; programació pròpia d’activitats, com la commemoració de diades internacionals LGBTI; un espai web propi amb continguts i recursos; la sèrie “LLiures i Iguals”, produïda per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) de la Diputació, sobre relats personals i experiències dels portaveus del col•lectiu LGBTI.


LGTBIFÒBIA A CATALUNYA


L’Informe Estat LGBTIfòbia a Catalunya (2015), de l’Observatori contra l’Homofòbia, diu que l’any 2015 es van rebre un total de 113 incidències LGBTIfòbiques a Catalunya. Un 31% dels casos van ser “agressions” (verbals, físiques, assetjaments, etc.), patides per homes gais i/o bisexuals (un 55,7%), per persones transsexuals i persones bisexuals (un 26,6%) i, per dones lesbianes i/o bisexuals (un 11,5%). Per demarcacions, les incidències es van distribuir en un 51,7% a la província de Barcelona, un 25,6% a la província de Girona, un 14,7% a Lleida i, un 8,1% a Girona. La majoria dels episodis de violència es van donar principalment a l’espai públic, essent freqüents als transports públics. L’insult o la mofa són la forma més freqüent de discriminació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH