dimarts, 13 de abril de 2021

La Caixa i el Fons Europeu destinen més de 41 milions d'euros a la integració laboral

|

LaCaixaempleos


L'Obra Social "la Caixa" ha llançat la convocatòria del programa Més Ocupació de "la Caixa" per seleccionar projectes que afavoreixin la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat.


Amb un finançament total de més de 41 milions d'euros, procedents del Fons Social Europeu i de la mateixa Obra Social "la Caixa", la convocatòria s'adreça a entitats socials, centres especials de treball i empreses d'inserció que faciliten l'accés a l'ocupació a col·lectius en risc d'exclusió social a través d'itineraris integrats personalitzats. El període de presentació de projectes es tanca el 6 febrer 2017.


La Fundació Bancària "la Caixa" ha estat designada com a organisme intermedi del Fons Social Europeu per desenvolupar conjuntament aquesta iniciativa, que forma part del poises 2014-2020 (Programa Operatiu d'Inclusió i de l'Economia Social). Poises és la resposta comunitària dissenyada perquè Espanya afronti dues problemàtiques derivades de la prolongació de la recessió econòmica: una elevada taxa d'atur de llarga durada i un atur juvenil superior al de la resta d'Europa.


La convocatòria del programa Més Ocupació de "la Caixa" està cofinançada pel Fons Social Europeu que destina 30,5 milions d'euros i per l'Obra Social "la Caixa" que aporta més de 10,7 milions d'euros.


Els projectes seleccionats obtindran un finançament anual d'entre 80.000 i 100.000 euros fins a l'any 2023. Hauran de ser iniciatives d'un any de durada que es desenvolupin dins el període de subvenció de la despesa. La convocatòria no inclou accions dirigides a l'ajuda o el foment de l'emprenedoria.


ESTRATÈGIA EUROPEA


El context de crisi internacional ha incidit en el mercat laboral espanyol de manera més significativa que en altres països europeus. El programa Més Ocupació de "la Caixa" respon a la prioritat de reforçar la lluita contra la pobresa, l'exclusió social i la discriminació per garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés al treball i aprofitar el potencial de l'economia social a la recuperació econòmica .


En concret, la iniciativa es porta a terme en el marc de l'estratègia Europa 2020, adoptada en el Consell Europeu de juny de 2010, que marca les polítiques econòmiques i d'ocupació dels estats membres de la Unió Europea. El Fons Social Europeu és el principal instrument financer per a fomentar l'ocupació en els socis comunitaris i promoure una major cohesió econòmica i social dins dels països de la Unió Europea.


OPORTUNITATS LABORALS


Més treball de "la Caixa" se suma al compromís de l'Obra Social "la Caixa" de generar oportunitats laborals. És el cas d'Incorpora, el programa d'integració laboral que facilita l'accés a una ocupació a persones en situació o risc d'exclusió social.


LaCaixaempelo


El projecte actua d'intermediari entre les persones que busquen feina i les empreses. El valor afegit és que Incorpora ofereix un assessorament, acompanyament i seguiment personalitzat i gratuït, tant el candidat com a l'empresa, en tot el procés d'inserció laboral (abans, durant i després). La clau és el paper del tècnic Incorpora, que pertany a una entitat social especialitzada en l'atenció a col·lectius vulnerables, i que fa d'enllaç entre els suports que requereixen les persones i les necessitats de contractació de les empreses.


Aquest projecte s'adreça a persones amb discapacitat, joves amb dificultats per trobar feina, aturats de llarga durada, víctimes de violència de gènere, immigrants i exreclusos. En els 10 anys del programa, Incorpora ha facilitat més de 132.000 llocs de treball a Espanya. Un 30% de les insercions es corresponen a persones amb alguna discapacitat i el 70% a persones en situació o risc d'exclusió social.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH