divendres, 30 de juliol de 2021

El Síndic de Greuges de Viladecans, a l'Assemblea del PSC del Baix

|

Viladecans juliol


CatalunyaPress.- José Luís Nicolau, Síndic de Greuges de Viladecans assisteix a l'assemblea del PSC del Baix, tal com mostra la fotografia penjada a les xarxes socials per la delegació dels socialistes de Viladecans presents a l'assemblea i que encapçalava Carlos Ruiz, alcalde de la ciutat.


L'elecció de Nicolás com a Síndic de Greuges va ser molt criticada per tota l'oposició en considerar que no era la persona idònia per ocupar el càrrec, ja que en el moment de ser elegit pertanyia a la gestora del PSC de Viladecans i havia estat regidor a l' ajuntament pels socialistes durant 25 anys.


"El Síndic és políticament independent. No depèn de cap govern i actua amb objectivitat, llibertat de criteri i independència ", és un dels principis que teòricament ha de complir la persona escollida. Però com es pot comprovar, la realitat és ben diferent amb José Luís Nicolau, que representa tot el contrari. Ni és objectiu, ni té criteri; segueix militant al PSC i no farà res que no convingui a l'equip de govern. A més, assisteix a les assemblees del PSC i va votar a la nova executiva.


Per l'elecció del nou Síndic , l'ajuntament va crear una comissió a la qual va definir com de "plenes garanties" composta per dos regidors del PSC, un d'ICV, un d'ERC, la jutge de pau del municipi, un representant dels veïns i dos representants municipals que va triar l'equip de govern. Nicolás va sortir elegit amb els vots del jutge de pau que -és proposat pel propi ajuntament-, el representant veïnal "especialment" elegit, els vots dels representants municipals i els vots del PSC. Al ple, quan va ser presentada la proposta, tota l'oposició en bloc, va votar en contra.


Aquesta fotografia del Síndic de Greuges de Viladecans, acredita la seva participació en un acte del PSC a la comarca del Baix Llobregat i demostra gràficament la "total" independència d'un responsable encarregat de vetllar pels drets dels ciutadans i en clara discordança amb la Llei 24/2009, de 23 de desembre que estipula el règim d'incompatibilitats del càrrec.


FUNCIONS I COMPETÈNCIES D'UN SÍNDIC DE GREUGES LOCAL


El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desprotegides davant l'actuació, o falta d'actuació, de l'administració local. Ha de vetllar pel bon funcionament de l'ajuntament i per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració, amb l'objectiu d'ajudar a millorar el seu funcionament.


A més és l'encarregat de supervisar les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, correus, etc.


Entre les seves atribucions el Síndic ha de ser políticament independent, no dependre de cap govern i actuar amb objectivitat, llibertat de criteri i independència.


A més el Síndic té la competència d'avaluar el compliment de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. La llei també atorga al Síndic funcions específiques relatives a la defensa de drets i llibertats de les persones LGTBI en matèria de no discriminació. També li atribueix la missió de garantir el compliment de la igualtat efectiva de dones i homes.sindic 3


RÈGIM D'INCOMPATIBILITATS DEL SÍNDIC DE GREUGES


D'acord amb els articles 7, 21 i 86 de la Llei 24/2009, de 23 de desembre, la condició de síndic / a de greuges, adjunt / a al síndic de greuges i personal directiu de la institució és incompatible amb:


a) L'exercici de qualsevol mandat representatiu.

b) El fet de pertànyer a partits polítics, sindicats o associacions empresarials i el fet d'exercir funcions directives .

c) La condició de membre del Consell de Garanties Estatutàries o del Tribunal Constitucional.

d) L'exercici de qualsevol càrrec polític o qualsevol funció administrativa en organismes d'àmbit internacional, europeu, estatal, autonòmic o local.

e) L'exercici de les carreres judicial, fiscal o militar.

f) Qualsevol activitat professional, mercantil, industrial o laboral.

g) La prestació de serveis i l'exercici de qualsevol activitat en les administracions, els organismes i les empreses a què fa referència l'article 23 de la Llei.Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH