dijous, 23 de setembre de 2021

La Sindicatura de Comptes veu irregularitats en entitats del Consell Comarcal del Barcelonès

|

La Sindicatura de Comptes de Catalunya considera que el Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona? Va sobrevalorar? la portació del Cat Salut 55,60 M?


La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha detectat irregularitats en diverses actuacions d'entitats incloses en el Grup Consell Comarcal del Barcelonès, i alerta de fets que podrien suposar actes "perseguibles administrativa i judicialment" en activitats de Marina Badalona (MBSA) i de la Fundació Pisos de lloguer.


El grup també inclou al propi Consell Comarcal del Barcelonès, la Societat Urbanística Metropolitana de Rehabilitació i Gestió (Regesa) i Regesa Aparcaments i Serveis (Rassa), que han estat analitzades al costat de MBSA i la fundació des de 2005 a 2011 per la Sindicatura, ha detallat aquest dimecres en un comunicat.


Sobre la Fundació Pisos de Lloguer --ara disuelta--, adverteix que el 2010 el tresorer va ordenar transferències de fons de l'entitat als seus comptes particulars, per 19.500 euros, i que posteriorment va tornar 28.500 euros, fets que podrien comportar responsabilitats administratives o judicials, cosa que la Sindicatura recorda que hauria d'aclarir la jurisdicció competent.


També en l'anàlisi de la fundació, assenyala que es van detectar en l'exercici de 2011 irregularitats d'exercicis anteriors que van suposar pèrdues de 28.795 euros, i es van trobar diverses incidències que van suposar pèrdues aproximades de 40.000 euros en l'exercici de 2009 i de 64.675 el 2010 .


Pel que fa a MBSA, assegura que va pretendre obtenir finançament a través de contractes privats quan va assumir la responsabilitat de gestionar i explotar el port de Badalona, amb operacions amb irregularitats relatives a la venda de patrimoni de l'entitat a preus "inferiors al seu valor de mercat ".


També adverteix que la licitació i execució de les obres de construcció del port es van realitzar sense complir els principis de publicitat, concurrència i imparcialitat que han de regir la contractació pública, irregularitats que podrien comportar "fets perseguibles administrativament o judicialment, si bé l'apreciació de l'existència de responsabilitats correspon a la jurisdicció competent ".


ALTRES ENTITATS


En la gestió de Rassa s'ha detectat l'adjudicació directa de dos contractes amb imports superiors als límits que estableix la llei per a contractes menors, mentre que MBSA va adjudicar directament i sense cap procediment de licitació 12 dels 26 contractes analitzats.


En la seva fiscalització de Regesa, detecta algunes "debilitats" en la contractació i, entre altres apreciacions, assenyala que alguns contractes d'obra analitzats presenten modificacions entre l'import final respecte a l'inicial, amb diferències que en algun cas arriben al 23,6% de increment respecte al preu adjudicat.


Sobre el Consell Comarcal, assenyala que la construcció del pavelló del Pujol de Badalona per 3.760.000 d'euros es va encarregar a Regesa sense la corresponent finançament i sense incloure l'import en el pressupost del consell, i assenyala que la venda de terrenys de Sant Adrià de Besòs per tres milions s'hauria d'haver produït per subhasta pública.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH