dimecres, 21 de octubre de 2020

Quatre de cada deu presos volen estudiar idiomes a les presons

|


  • QuatreCamins


Un 40% de les matriculacions en els Centres de Formació d'Adults dels centres penitenciaris catalans cursa estudis d'idiomes i un 28% cicles de formació instrumental, segons dades de la Conselleria d'Ensenyament.


Durant el curs 2015-2016, hi va haver una mitjana d'unes 4.800 matrícules en els ensenyaments dels deu centres de formació en presons, amb una població reclusa de 8.800 interns, tenint en compte la 'matrícula viva', amb altes i baixes donada la mobilitat d'alumnat.


La directora general d'ESO i Batxillerat de la Generalitat, Montserrat Llobet, ha assegurat a Europa Press que aquest nombre de matriculacions és "bastant estable" en els últims anys, però que hi ha molta mobilitat, i que el perfil dels matriculats és molt variat.


Un 28% de les matrícules del curs 2015-2016 van ser en el Cicle de Formació Instrumental (CFI) --formació general de nivell bàsic--, seguit dels de llengua catalana, amb un 17%; els destinats a aconseguir el graduat de l'ESO, amb un 16%; els de llengua anglesa, amb un 12%, i els que aporten competències bàsiques en tecnologies de la informació i comunicació (Competic).


Tenint en compte els diferents idiomes que es cursen en els centres engloben el 40%: un 17% català; un 12% anglès; un 8% llengua castellà, i un 3% francès.


Llobet ha remarcat que dels estudis de llengua anglesa hi ha "certa demanda", amb al voltant de 600 matriculacions de mitjana per curs en els últims anys, i que a la resta de llengües es mantenen estables els percentatges.


40% SENSE ESTUDIS PRIMARIS


  • Amb dades de maig de 2015, un 40% de la població penitenciària no tenia certificat d'estudis primaris, un 39% no disposava del graduat en Secundària, un 12% sense títol de Batxillerat o cicles formatius i un 7% estava en disposició d'iniciar estudis universitaris.
  • La directora general d'ESO i Batxillerat ha sostingut que hi ha un "perfil variat" de l'alumnat en aquestes escoles, pel que ha considerat clau l'acollida i tutoria que es realitza per part dels educadors per fer el seguiment.
  • Llobet ha ressaltat la bona feina dels educadors en l'atenció al reclús abans que s'iniciï el curs, i ha subratllat que molts d'ells compten amb un pla individualitzat que permet realitzar un millor seguiment.
  • Ha explicat que els ensenyaments que s'imparteixen en els deu centres d'adults en presons són els mateixos que a l'exterior, però que la normativa no permet l'accés lliure a Internet, sinó que està limitat.
  • En els deu centres d'adults en presons treballen 150 professors, dels quals 119 són de primària i 31 de secundària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH