Més de 140.000 dones pateixen violència masclista a Barcelona

|

violència gènere


L'Ajuntament de la capital catalana i el Consorci Sanitari han avaluat el Circuit Barcelona contra la violència masclista, que atén unes 9.800 dones a l'any, un 7% del total de dones que es calcula que la pateixen a la ciutat, unes 141.350.


Del total de persones ateses pel Circuit Barcelona des de la seva creació --en 2001 com un servei pioner a Catalunya-- al voltant del 2% han estat homes, incloent tant a víctimes com agressors, ha assenyalat l'Ajuntament en un comunicat.


El circuit ha atès fins al moment majorment casos de violència en l'àmbit de la parella --un 73% dels casos--, i vol ampliar la tipologia de violències amb les que treballa aplicant canvis en la detecció i l'atenció, incloent el àmbit laboral, el familiar i la mutilació genital.


Aquest servei i les dades que ha generat no havien estat avaluats durant els seus 15 anys de funcionament, i la Regidoria de Feminismes i LGTBI ha dut a terme aquesta anàlisi de manera participada, comptant amb més de 275 professionals implicats en el circuit.


El consistori ha recordat que una enquesta sobre violència masclista realitzada en 2010 va assenyalar que 114.627 dones residents a la ciutat entre 18 i 70 anys han patit alguna agressió sexista, el 16,3% de les quals es van produir en l'espai públic; el 4,8% en l'àmbit laboral, i el 1,4% en l'àmbit amb la parella o exparella.


MÉS RECURSOS I TIPOLOGIES


La regidora de Feminismes, Laura Pérez, ha destacat que aquest circuit és una "eina imprescindible en la lluita contra les violències masclistes", per la que defensa que cal potenciar amb més recursos, sobretot per detectar i atendre aquestes diverses tipologies de violència masclista .


Així, l'Ajuntament aposta per incrementar el pressupost del circuit per augmentar els seus recursos humans, garantir una millor coordinació dels serveis implicats i dotar de més agents dels circuits, en una taula de coordinació a la qual se sumaran per primera vegada el Consorci d ' Educació i la Judicatura per col·laborar en la detecció i l'obtenció de dades.


violència masclista


L'Ajuntament considera que hi ha moltes tipologies de violència masclista més enllà de la física, de manera que advoca per treballar per detectar també la violència psicològica, econòmica i sexual, tasca que també porta a terme l'Hospital Clínic.


El circuit ampliarà les tipologies de persones afectades i posarà al centre als fills de les víctimes i també als homes agressors, col·lectiu que compta amb el servei pioner a Catalunya Servei d'Atenció a Homes (Sah), dirigit als que exerceixen o han exercit violència cap a la parella i volen allunyar-se d'aquestes conductes violentes.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH