dissabte, 24 de octubre de 2020

La Generalitat vol treure la puntuació extra als nens amb malalties cròniques per triar centre escolar

|

Inlgescolegios


La preinscripció escolar per al curs 2017-2018 preveu començar el 23 de març per al segon cicle d'Infantil, Primària, centres integrats i ESO, segons ha informat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat.


Entre les novetats està que la Generalitat busca, de cara a l'any que ve, eliminar la puntuació complementària per patir una malaltia crònica. Amb aquesta puntuació extra els nens poden accedir amb més facilitat a l'escola desitjada, ja que l'ordenació de les sol·licituds es realitza per punts.


Els nens afectats per aquesta mesura són els que compten amb una malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs.


Els criteris de prioritat per a l'ordenació de les sol·licituds s'estableixen 40 punts si hi ha germans matriculats al centre o algun dels pares treballa, per proximitat del domicili o si algun dels pares rep la renda mínima d'inserció. Als alumnes que tenen discapacitat igual o superior al 33% d'alumne o familiar de primer grau obtenen 10 punts. També s'apliquen criteris complementaris com 15 punts per formar part de família nombrosa o monoparental.


La resolució per la preinscripció, tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut per fons públics i per canviar de centre, es troba en tràmit de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).


TERMINIS D'INSCRIPCIÓ


Els terminis de presentació de sol·licituds previstos són del 23 de març al 4 d'abril per segon cicle d'Infantil, Primària, centres integrats i ESO, i del 23 de març al 7 d'abril per als ensenyaments professionals de música i dansa.


En el cas de les llars d'infants, el termini serà del 2 al 12 de maig; del 16 al 24 de maig per a Batxillerat, cicles de grau mitjà de FP i d'arts plàstiques i disseny; del 15 al 26 de maig per als programes de formació i inserció; del 25 al 31 de maig als cicles de grau superior de FP i d'arts plàstiques i disseny; del 16 al 29 de maig per als ensenyaments esportius, i del 19 al 27 de juny en els ensenyaments d'educació d'adults.


El termini per al cicle de formació específic per a l'accés als cicles de grau mitjà i de incorporació als graus de cicle superior seran del 3 al 7 de juliol; de l'1 al 5 de setembre per als cursos de l'Escola Oficial d'Idiomes, i del 15 de maig al 5 de juny als cicles formatius d'animació en circ i de tècniques d'actuació teatral.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH