El president d'Agbar assegura que no es talla l'aigua a ningú que no pugui pagar-la

|

PresidentedeAgbarngelSimn


El president d'Agbar, Àngel Simón, ha atribuït la pujada del preu de l'aigua dels últims anys a la resta d'agents implicats en la factura, ja que ha assegurat que els ingressos que corresponen a la companyia han augmentat en un percentatge similar a l'increment del IPC.


En una conferència amb motiu del 150 aniversari d'Aigües de Barcelona a la Cambra de Comerç de Barcelona davant d'empresaris i representants polítics, Simón ha destacat que la part que percep Agbar de la factura de l'aigua representa el 34% del total, i ha indicat que , en els últims set anys, aquesta part "s'ha incrementat exactament com l'IPC, mentre que la resta de conceptes són els que han pujat".


Ha posat com a exemple una factura d'Aigües de Barcelona, en la qual la companyia ingressa un 34% del total, un 24% correspon a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un 16% a l'Agència Catalana de l'Aigua, un 14% a ATLL, 1 5% a l'Ajuntament de Barcelona, i un 7% a l'Agència Tributària en concepte d'IVA.


En preguntar pel marge per reduir el preu del rebut de l'aigua, ha assegurat que l'any passat Agbar va baixar en un 2,5% el preu de la seva part, pel fet que han baixat els tipus d'interès i també el servei del deute de la companyia, el que s'ha traspassat a la tarifa del subministrament. "Els altres components, en canvi, s'han incrementat. Demanaria el mateix esforç que fem nosaltres a la resta de components de la factura", ha afegit.


Simón ha mostrat un gràfic sobre l'increment acumulat dels preus respecte als valors de 2010, en què ha assenyalat que el preu del servei d'Agbar ha crescut un 9,4% respecte a fa set any; l'IPC, un 8,9%; el cànon de l'aigua, un 28,7%, i el preu de compra de l'aigua a ATLL s'ha més que duplicat. Així mateix, Simó ha demanat el "mateix esforç de subvenció" a la resta d'entitats, fent referència al fons social d'Agbar per pagar les factures de les famílies que no tenen recursos per pagar el subministrament d'aigua.


Des 2012, unes 16.400 famílies (més de 50.000 persones) s'han beneficiat de les bonificacions per pagar el subministrament de l'aigua, el que ha suposat destinar més de 5,7 milions d'euros al Fons de Solidaritat per garantir el dret a l'aigua per a les persones en risc d'exclusió social.


Igualment, s'ha posat de manifest que Aigües de Barcelona és l'única empresa d'aigua urbana que ha aconseguit la certificació ISO 22000, que acredita que l'aigua subministrada té la mateixa qualitat sanitària que qualsevol aliment; que any rere any la companyia redueix el consum d'energia del cicle integral de l'aigua, i que, en l'àmbit de la indústria, aposta per avançar cap a l'economia circular, l'objectiu és arribar al residu zero. "El desenvolupament sostenible és un dels nostres pilars estratègics. Innovem cada dia per fer-ho realitat ", ha assegurat Àngel Simon.


IMPACTE ECONÒMIC D'AGBAR


Durant el dinar col·loqui també s'han ressaltat les conclusions d'un estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona que quantifica l'impacte global de la presència d'Agbar a Catalunya. Així doncs, el 2015 Agbar va generar un impacte econòmic de 1.960 milions d'euros a Catalunya, el que significa un impacte econòmic de 5 milions d'euros al dia. També ha contribuït al PIB de Catalunya en 904 milions d'euros, és a dir, un 0,42%; ha creat 10.202 llocs de treball a temps complet, i ha generat gairebé 235 milions d'euros de recaptació fiscal.


Quant a l'impacte econòmic d'Agbar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona és la meitat de la xifra de Catalunya, és a dir, Agbar va tenir un impacte econòmic de 980 milions d'euros a l'àrea metropolitana. En relació als llocs de treball a temps complet, a l'àrea metropolitana va generar gairebé 4.000, és a dir el 40% del total català. "El més important és que els beneficis s'estenen a tots els sectors ia tot Catalunya, i que més del 92% dels proveïdors de la companyia són de l'àrea metropolitana de Barcelona", sosté Àngel Simon.


A la conferència 'Dinars Cambra' han assistit el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls; el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull; l'expresident de la Generalitat, José Montilla; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el president de l'Associació Espanyola de Directivos (AED), Pau Herrera, entre d'altres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH