divendres, 3 de abril de 2020

Telefónica ven fins a un 40% de Telxius a KKR

|

Telefnica


Telefónica ha subscrit un acord per a la venda de fins a un 40% del capital social d'Telxius Telecom a la gestora de fons Kohlberg Kravis Roberts (KKR) per un import total de 1.275 milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts l'operadora.


L'esmentada operació, que s'ha realitzat a un preu de 12,75 euros per acció, suposa una valoració de la filial d'infraestructures de telecomunicacions de Telefónica de 3.678 milions d'euros, incloent deute, el que implica un múltiple implícit de 11,4 vegades el seu resultat brut d'explotació (Ebitda) 2017.


L'acord confirma a més la valoració establerta per Telefónica per Telxius en el fullet de la temptativa de sortida a borsa de fa uns mesos, moment en el qual el rang de preus per al mateix percentatge es va situar entre 12 i 15 euros per acció. La transacció situa el valor de Telxius ('Equity Value') en 3.188 milions d'euros.


Aquest acord inclou un contracte de compravenda per a la transmissió a KKR de 62 milions d'accions, representatives del 24,8% del capital social d'Telxius Telecom, per un preu de 790.500.000 d'euros, així com sengles opcions sobre 38 milions de accions (representatives del 15,2% del total capital social) per un preu d'almenys 484.500.000 d'euros.


En concret, KKR tindrà el dret d'executar l'opció de compra ('call option'), mentre que Telefónica podrà executar una opció de venda ('put option') si venç el termini per executar l'opció de compra.


El tancament està subjecte a l'obtenció de les aprovacions reguladores pertinents. Aquestes opcions es podran executar en el quart trimestre de l'any en curs, sempre que s'hagin obtingut les aprovacions reguladores en aquesta data.


Segons l'acord assolit, Telefónica i KKR s'associen per impulsar el desenvolupament i creixement d'un dels operadors globals líders d'infraestructures de telecomunicacions, incloent el desenvolupament de noves infraestructures ja planificades.


Telxius opera una cartera de gairebé 16.000 torres de telecomunicacions en cinc països i gestiona una xarxa internacional amb aproximadament 65.000 quilòmetres de fibra òptica submarina, dels quals uns 31.000 quilòmetres són propietat de la Companyia.


Telefónica ha destacat que tots dos negocis es beneficien d'un atractiu perfil de creixement en els seus mercats clau, ja que tant l'ús de les dades mòbils com la demanda d'una connectivitat a Internet fiable estan creixent ràpidament, particularment a Espanya i Llatinoamèrica.


TELEFÒNICA, PRINCIPAL CLIENT DE TELXIUS

 

Després de la transacció, Telefónica seguirà sent el principal client de Telxius, en concret en les seves activitats d'infraestructures de torres i cable.


A més, Telefónica mantindrà un percentatge majoritari i, per tant, el control operatiu de la companyia, que seguirà consolidant en el seu compte de resultats.


Segons l'operadora, la venda s'emmarca dins de l'estratègia d'optimització d'actius i adequada assignació de capital, alhora que permet complementar a més l'objectiu de reducció de deute per la via orgànica.


"La nostra visió per Telxius passa per capitalitzar l'increment exponencial del tràfic de dades que preveu per als propers anys oferint una infraestructura de xarxa de primer nivell a Europa i Amèrica. Estem encantats de comptar amb KKR en aquest projecte com a soci inversor a llarg termini. Creiem que la seva sòlida trajectòria en el negoci d'infraestructures ens ajudarà a assolir els nostres objectius comuns", ha subratllat el president de Telxius, Guillermo Ansaldo.


Per la seva banda, el màxim executiu de les operacions de KKR a Espanya i membre i co-responsable global d'Infraestructures de KKR, Jesús Olmos, ha considerat que la combinació de l'experiència industrial de Telefónica amb el suport financer i operatiu de KKR permetrà Telxius expandir-se i créixer.


"Confiem que la creixent demanda de dades mòbils, impulsada per l'augment dels continguts 4K i de realitat virtual, al costat de la necessitat d'infraestructures d'Internet fiables, suposaran un fort creixement del negoci", ha ressaltat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH