dimecres, 28 de octubre de 2020

L'Institut Maxil·lofacial Teknon crea la primera base de dades de registres facials 3D

|

Maxilofacialteknon


L'Institut Maxil·lofacial del Centre Mèdic Teknon (IMFT), dirigit pel Dr. Federico Hernández-Alfaro, ha creat la primera base de dades de registres facials 3D d'Espanya i posa a l'abast de qualsevol persona la seva pròpia "empremta" facial per poder utilitzar-la en cas de necessitat.


Segons explica l'Institut en un comunicat, "la reconstrucció facial després d'un traumatismoes és d'una gran complexitat". Fins a la data, el cirurgià realitza una reconstrucció segons unes bases anatòmiques estàndards per a tota la població, però no una reconstrucció facial personalitzada.


No obstant això, ara, amb el registre facial basal del pacient, la reconstrucció   podrà realitzar-se de forma dirigida i personalitzada i s'obtindran així millors resultats quirúrgics i major satisfacció del pacient. A més, es pal·liaran les conseqüències psicològiques derivades del traumatisme i la reconstrucció.


Segons explica la Dra. Adaia Valls, cirurgiana maxil·lofacial de l'IMFT, el projecte va néixer orientat cap a esportistes amb risc potencial de patir una fractura facial però s'han adonat que "realment tota la població pot beneficiar-se d'aquest registre facial".


PIONERS A ESPANYA


Les fractures mandibulars són, després de les fractures nasals, les més freqüents en traumatologia facial, pel que són motiu de nombroses consultes en els serveis d'urgències. La causa principal dels traumatismes facials són els accidents de trànsit, seguida dels accidents per pràctiques esportives i els accidents laborals.


En IMFT s'utilitzen les tècniques més innovadores per optimitzar l'abordatge del traumatisme facial. Els programaris de planificació quirúrgica 3D permeten planificar la cirurgia en 3D i així evitar errors associats a la planificació en 2D, com són les asimetries facials o la presa de punts de referència de forma errònia.


La planificació virtual permet, a més, identificar l'abordatge més apropiat abans de realitzar la incisió. La navegació intraoperatòria assegura que els resultats durant la intervenció són els mateixos que aquells que s'han planificat prèviament.


L'endoscòpia permet que els abordatges invasius siguin mínims, és a dir, es minimitzen les cicatrius i la recuperació postoperatòria. L'ús de fèrules i guies quirúrgiques fabricades amb impressores 3D ajuden a posicionar els ossos i altres estructures facials d'acord amb la planificació quirúrgica.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH