Fundació ONCE i Fundació Aquae s'alien per al foment de la inclusió de persones amb discapacitat

|


Conveni ONZE Aquae


La Fundació ONCE i Fundació Aquae han subscrit un conveni de col·laboració en virtut del qual les dues entitats treballaran de manera conjunta per fomentar la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat.


El president de l'ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, i el president de la Fundació AQUAE, Àngel Simon, han estat els encarregats de signar l'acord en un acte que també va comptar amb la presència d'Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE.


Segons recull el document, es tracta de coordinar els recursos, coneixements i experiències pròpies de cadascuna de les parts per impulsar projectes encaminats a fomentar la no discriminació de les persones amb discapacitat, l'accessibilitat universal a béns i serveis així com la seva inclusió social i laboral.


També persegueix potenciar l'eficiència tecnològica i sostenibilitat en les activitats pròpies de Fundació ONCE i el seu Grup Empresarial Ilunion.


COMPROMÍS


En la seva intervenció, el president de la Fundació Aquae, Àngel Simon, ha recalcat que "aquest conveni que avui renovem i rubriquem aquí, en aquesta seu, és per a la Fundació Aquae la plasmació d'un compromís clar i rotund, perquè principis com la equitat, la justícia i la dignitat de les persones amb discapacitat siguin, més aviat que tard, una realitat ".


Per la seva banda, el president de l'ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, ha destacat que "l'ONCE, la seva Fundació i les nostres empreses socials Ilunion sempre intentem buscar companys de viatge que ens ajudin a acostar-nos a la ciutadania amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat ".


En aquest sentit, ha afegit que "si som capaços d'enfortir les baules socials amb més risc d'exclusió estarem fent millors ciutadans i, per això, el nostre acord amb la Fundació Aquae camina per una bona línia que suma sensibilització, conscienciació, accessibilitat i disseny universal i, sobretot, incorpora una vessant educativa adreçada a infants i adolescents, clau per a un futur més inclusiu ".


Cadira rodes 1


SENSIBILITZACIÓ


Amb aquest conveni, que ve a donar continuïtat a l'acord que les dues entitats van signar el 2013, Fundació Aquae i Fundació ONCE treballaran també de manera conjunta en matèria de sensibilització i promoure accions de difusió i sensibilització social al voltant de la cultura de l'aigua i la sostenibilitat així com la inclusió social de les persones amb discapacitat.


En matèria d'accessibilitat universal i disseny per a tots, el text recull la necessitat de col·laborar en plans de millores d'accés i ús d'aplicacions i instal·lacions accessibles i en la millora de l'accessibilitat a béns i serveis a través de les noves tecnologies.


També es promouran projectes d'investigació, formació i transferència de resultats per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i es prestarà assessorament, especialment el de canalització cap a les fonts d'informació o cap a les empreses que puguin aportar-los els serveis que requereixin per el disseny i desenvolupament de plans d'accessibilitat.


Finalment, l'acord persegueix el foment de la igualtat d'oportunitats en l'àmbit formatiu i la seva inclusió laboral. Per això, ambdues entitats col·laboraran en diferents programes formatius per a la inclusió de persones amb discapacitat, bé a través del programa de beques 'Oportunitat al talent' i altres programes d'educació superior promoguts per Fundació Aquae.


També preveu l'organització i participació en congressos, jornades, cursos o accions divulgatives dirigides al món universitari i professional, sobre la responsabilitat social i la inclusió plena de les persones amb discapacitat en la societat.


La promoció de la inclusió laborar directament o indirecta de les persones amb discapacitat i la col·laboració en la inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través de la possible compra de béns o serveis a centres especials d'ocupació de l'àmbit de l'ONCE i la seva Fundació, són altres de les mesures que recull el text.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH