divendres, 14 de agost de 2020

Les agressions entre menors i cap als educadors augmenten per la "sobreocupació" dels centres

|

menors 1


El Sector Social CGT Ensenyament ha demanat a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència que augmenti les places dels centres residencials d'educació intensiva (Crei) i creu centres residencials terapèutics de salut mental per a nens amb problemes, com va recomanar el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.


La secció sindical ha assegurat que alguns centres estan "sobreocupats", i que han augmentat els menors amb patologies de salut mental, que de vegades cohabiten amb nens amb necessitats educatives especials, el que genera tensió, agressions entre menors i cap a educadors.


També ha demanat que s'incrementin els recursos en els serveis socials bàsics per prevenir i evitar ingressos residencials, i s'han oposat a l'ampliació del Centre d'Acollida de Girona la Misericòrdia, un projecte que el síndic va demanar parar recentment per ser massa gran.


La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha respost al sindicat en un comunicat, en què ha afirmat que ja ha implementat les recomanacions del síndic sobre infància, i que estan dissenyant un sistema de protecció adaptat als canvis dels últims anys a la població infantil tutelada, a més d'augmentar en 30 milions l'atenció a la infància.


Han observat que la problemàtica de salut mental entre joves i adolescents en el sistema de protecció ha augmentat, de manera que el Pla integral de salut mental i addiccions de la Generalitat "preveu millorar i augmentar" els recursos destinats per atendre'ls, tant en l'àmbit ambulatori com en el residencial.


El Comitè de Seguretat i Salut Laboral de la Conselleria ha analitzat 130 incidents d'agressions de menors a educadors en 2016, en els 13 centres propis de la Generalitat, i entre els quals 13 van generar una baixa laboral.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH