divendres, 18 de octubre de 2019

Obra Social 'la Caixa' facilita feina a més de 137.000 persones vulnerables

|

Obrasociallacaixainsercion


Incorpora, el programa d'inserció laboral de l'Obra Social 'la Caixa', ha facilitat 137.818 llocs de treball a persones en situació o risc d'exclusió social en els primers deu anys de trajectòria del projecte.


La xifra ha estat presentada aquest dimarts, 28 de febrer, en un esmorzar informatiu a CaixaForum Madrid, on s'ha explicat, a més, que, d'aquestes insercions, el 52% són dones, i el 48%, homes. Quant als col·lectius, el 30% correspon amb persones amb alguna discapacitat, i el 70% amb persones en situació o risc d'exclusió social.


Només en 2016, Incorpora ha promogut la contractació de 28.016 persones en situació de vulnerabilitat. Aquest programa s'adreça especialment a persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves amb dificultats per accedir a una ocupació, exreclusos, víctimes de violència de gènere i immigrants, entre altres col·lectius.


"Generem oportunitats per a persones amb especials dificultats per accedir al mercat laboral. Cada lloc de treball que facilitem és una oportunitat perquè la persona gaudeixi d'un projecte de vida autònoma i independent. Totes les empreses, organitzacions i institucions que han estat dipositàries d'aquestes esperances d'inserció durant deu anys mereixen avui el nostre reconeixement, tant des de les pròpies persones 'incorporades' com des de la societat ", ha afirmat el director general de la Fundació Bancària 'la Caixa', Jaume Giró.


"M'han format i preparat per trobar feina realitzant cursos i actualment sóc mosso de magatzem. Des que tinc feina, la meva vida ha canviat molt perquè ara em relaciono amb persones diàriament i aprenc d'elles", ha afegit un dels beneficiaris del programa , Francisco José Pacheco, una persona amb discapacitat intel·lectual que portava un any i mig buscant feina.


Un altre dels beneficiaris, Daniel Vidal, de 26 anys, va iniciar el seu itinerari Incorpora tenint en contra la seva joventut i falta d'experiència. "Vaig començar un curs d'hostaleria i vaig treballar en diversos bars. Ara, a més, estudi FP de electromecànica i el compatibilitzo treballant els caps de setmana. Per a mi és important treballar per ajudar a casa econòmicament i ser una mica més independent".


TREBALL EN XARXA


En aquests primers deu anys, han col·laborat amb Incorpora 41.903 empreses compromeses amb aquest projecte de responsabilitat social. El treball en xarxa entre el sector empresarial i el social és possible gràcies a 382 entitats, que són les encarregades de desenvolupar el projecte a tot el territori a través de 756 tècnics d'inserció laboral, segons destaca l'entitat.


Incorpora celebra, també, deu anys a la Comunitat de Madrid, on ha facilitat 16.952 contractacions, amb el suport de 4.438 empreses, 85 tècnics i 38 entitats socials.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH