divendres, 25 de juny de 2021

El Parlament Europeu reclama més recursos per al programa “Europa amb els Ciutadans”

|

Parlament 10


El programa “Europa amb els Ciutadans” hauria de continuar oferint suport i finançament a projectes de qualitat que fomentin la ciutadania europea, però per a això cal un increment del pressupost i una major estratègia de comunicació per tal d’obtenir un major impacte, segons una resolució aprovada en sessió plenària, amb 470 vots a favor, 132 en contra i 37 abstencions.


"L'objectiu del programa Europa amb els ciutadans és ambiciós: apropar la UE als seus 500 milions de ciutadans i promoure una millor comprensió de la UE, a la vegada que es reforça el sentiment de ciutadania europea. És per això que demanem més recursos per tal de garantir que aquest programa continuï sent rellevant”, ha defensat Teresa Giménez Barbat (ALDE).


El programa “Europa amb els ciutadans” s’adreça a projectes que fomentin «enfortir la memòria històrica i augmentar la capacitat per a la participació ciutadana a nivell de la Unió». Concretament, el programa vol preservar la memòria històrica europea i promoure accions com agermanaments de ciutats, xarxes de ciutats i projectes de la societat civil activa en Europa. Es tracta de l'únic programa dedicat exclusivament a promoure aquests objectius a nivell europeu.


En l'informe d'implementació aprovat, el principal motiu d'inquietud és sens dubte el pressupost del programa per 2014-2020, reduït en un 14% en relació amb l'edició anterior del programa. La cobertura financera per al programa 2014-2020 és de 185.470.000 d'euros (enfront de 215 milions per a 2007-2013). El Parlament Europeu considera que el proper pressupost comunitari -l’anomenat Marc Financer Pluriannual (MFF)- hauria destinar a aquest programa “un euro per ciutadà”.


Un major accés al finançament i criteris addicionals, com ara diferències geogràfiques i de valoració del cost de la vida arreu de la UE, haurien de ser tinguts en consideració a l’hora de reemborsar la participació i la cooperació entre organitzacions.EINES EXISTENTS


El Parlament Europeu afirma que, tenint en compte que s'espera que el programa “Europa amb els Ciutadans” produeixi resultats amb recursos limitats, caldria millorar l'estratègia de comunicació i afinar el missatge per tal de conscienciar tant les organitzacions com els ciutadans, i atraure més participants.


Una xarxa més eficient dels anomenats “Punts Europeus de Ciutadania”, que a cada Estat membre coordinen el programa, hauria de permetre compartir bones pràctiques i eines i tècniques útils per assolir els objectius.


El Parlament també reclama que la següent generació del programa hauria de ser adoptada d’acord amb el principi legislatiu ordinari, posant en igualtat de condicions al Parlament amb el Consell.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH