Una aposta per la democràcia

Redacció Catalunyapress

Més enllà de les dificultats econòmiques que preocupen i desesperen massa gent del nostre país, l'altre gran problema de la societat actual és la pèrdua de confiança dels ciutadans en les seves institucions i en el funcionament de la política. Aquesta preocupació també és la d'Unió Democràtica de Catalunya. Que la política s'hagi anat allunyant del ciutadà no és bo ni per a nosaltres com a partit ni per a Catalunya com a nació. La democràcia ha de ser el pal de paller que sustenti i faci avançar la societat.

És evident que hi ha hagut abusos i un excés d'opacitat en el nostre sistema polític. Estem convençuts que s'ha de canviar, perquè no té cap sentit un sistema en el qual partits i societat vagin cadascú per la seva banda. No podem oblidar que precisament han de ser els partits polítics els que representin els ciutadans, els seus anhels, les seves preocupacions, les seves inquietuds, i això s'ha de fer des de la participació i col?laboració dels uns i dels altres.

Per aquest motiu, perquè creiem en la democràcia i perquè volem una relació fluida, constant i directa entre la societat i la vida política, dedicarem aquest cap de setmana la nostra escola d'estiu a estudiar com aprofundir la qualitat democràtica, com reformar el sistema electoral i com aconseguir augmentar la participació ciutadana. Estem tan convençuts que ens hem de moure en aquesta direcció que, a més d'aquestes jornades de juliol, estem preparant un congrés extraordinari de revisió d'estatuts per intentar donar resposta, des d'Unió, a les inquietuds polítiques dels catalans i catalanes. La nostra voluntat, ara com en la fundació del nostre partit fa més de 80 anys, és la de servir el nostre país. No entendríem la existència d'Unió si deixés de ser un instrument útil per canalitzar les demandes de la societat catalana.

Cal recordar també als decebuts amb l'actual situació política que la democràcia, amb totes les seves imperfeccions, continua essent el sistema organitzatiu més just dels que han existit al llarg de la història. La democràcia té l'avantatge que -precisament perquè es de tots- es regenera ella mateixa amb més democràcia. Aquesta és la nostra voluntat.

Ahir mateix, Unió va lliurar la seva medalla Manuel Carrasco i Formiguera, que honora qui ha treballat i lluitat per les llibertats, a Iúlia Timoixenko. De fet, vam haver-la de donar a la seva filla perquè la política ucraïnesa és en l'actualitat empresonada per motius polítics. Afortunadament, a Catalunya ja fa molts anys que vam superar aquesta situació de persecució política, però encara molts recordem o hem viscut a la nostra família l'època en què la manca de llibertats ens ofegava i ens impedia avançar.

Avui, certament tenim molts problemes. Hi ha moltes coses a millorar, però només ho aconseguirem des de la democràcia i amb voluntat de donar-nos més democràcia. Escoltar els cants de sirena d'alguns demagogs o deixar-nos seduir pels que s'autoproclamen salvapàtries no és el camí. La història s'entossudeix a recordar-nos-ho i faríem bé de no caure en aquest perillosíssim parany.

Eva Parera
Membre de la permanent d'Unió i portaveu adjunta de CiU al SenatSense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH