Mascle ibèric

Redacció Catalunyapress

Carmen P. Flores

La veritat és que sembla que el temps no hagi transcorregut i encara estem en l'època de les cavernes, on els nostres avantpassats, eren incapaços de dominar els seus instints més primitius. Però milers d'anys després, és a dir, en 2013 sembla que per a alguns homes l'evolució ha passat de llarg en molts aspectes.

A les xarxes socials i els mitjans de comunicació s'han publicat fotografies dels últims Sant Fermines que parlen per si soles. Una jove amb els pits a l'aire està sent grapejada per uns quants energúmens, que es creuen amb dret a tocar el que no és seu i ho fan amb total impunitat davant centenars de persones que no solament no intervenen per ajudar a l'agredida, sinó que s'ho passen en gran amb l'agressió. Què divertit! . Segur que a sobre la dona tindrà la culpa per "estar bona" .

Han vist vostès alguna fotografia en la que diverses dones fiquin mà al darrere o la davantera d'un home de bon veure ?. Jo fins ara no l'he vist.

S'estan produint amb massa freqüència agressions sexuals a nombroses dones , i solament uns pocs s'indignen amb elles. L'ocorregut en els Sant Fermines de 2013, per desgràcia no és un fet aïllat. S'està donant amb massa freqüència que, en les grans concentracions festives o reivindicatives, les dones estan sent objecte d'assetjament sexual o de fragants violacions, amb la complicitat dels presents i sense que ningú mogui un dit per evitar-ho. Estem parlant d'Egipte, Líbia, i una llarga llista de països, però Espanya no és aliena a aquest fenomen. És hora de recordar, per exemple, la concentració del 15M en la Porta del Sol de Madrid, on alguna jove va denunciar assetjament sexual i intent de violació, perquè alguns d'aquests joves cadells moderns havien confós la llibertat amb el llibertinatge. No tenen els mateixos drets els homes que les dones? , és clar que per a alguns, que no són pocs, les dones no tenen els mateixos drets . El que ha succeït en els Sant Fermines no té justificació alguna i no pot quedar en una simple anècdota que genera somriures maliciosos.

Les dones ni provoquem, ni volem convertir-nos en el fosc objecte del desig d'aquests violadors dels drets femenins i perquè això ocorri queden moltes coses que canviar individualment i col·lectivament . Sobretot perquè el masclisme segueix molt present en el dia a dia de tots.


Carmen P. Flores
PeriodistaSense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH