Les parts mantenen les seves peticions després del veredicte de culpabilitat del jurat per Bretón

|

Bretón

Després de la lectura del veredicte del jurat, en el judici seguit en l'Audiència Provincial de Còrdova contra José Bretón, en el qual aquest ha estat considerat culpable de l'assassinat dels seus dos fills, Ruth (sis anys) i José (dos anys), les parts han mantingut les seves peticions al tribunal que, d'una banda, es condemni a l'acusat a 40 anys de presó, segons han sol·licitat la Fiscalia i l'acusació particular, mentre que per un altre, la defensa ha reiterat la seva petició d'absolució.

En primer terme ha estat la fiscal del cas, María dels Ángeles Rojas, qui ha insistit que es condemni a la "pena màxima" de presó que contempla el codi penal, de 20 anys per cadascun dels dos assassinats que, segons ha subratllat, hauria comès l'acusat "amb fredor", després d'haver demostrat una completa "falta d'afecte cap als seus fills" i amb l'objectiu de "provocar el major dolor possible a la mare" dels menors, Ruth Ortiz.

A més, segons la fiscal, Bretón hauria comès sengles delictes d'assassinat "amb traïdoria", atès que els nens, donada la seva curta edat, estaven "indefensos davant el seu pare", al que cal sumar, precisament, el "agreujant de parentiu". Mentre que pel delicte de simulació del delicte de detenció il·legal de menors, el ministeri públic demana al tribunal que condemni a Bretón al pagament de 12 mesos de multa, a raó de deu euros per dia.

Per la seva banda la lletrada María del Reposo Carrero, que exerceix l'acusació particular en nom de la mares dels nens, Ruth Ortiz, ha assumit com a pròpia la petició de la fiscal, al no ser legalment possible sol·licitar que se li imposi una pena major.

L'advocada ha destacat, d'altra banda, el "dolor afegit" que suposa per a la mare dels nens el fet que, "malgrat el veredicte" de culpabilitat que ha aconseguit el jurat, "encara no es lliurin les restes dels nens" a Ruth Ortiz, amb el que "el dolor d'aquesta mare es perpetua", al "no poder fer el duel" que correspon a la mort dels seus fills.

Finalment, l'advocat de la defensa, José María Sánchez de Puerta, ha expressat el seu desacord amb el veredicte del jurat i, malgrat el mateix, ha reiterat la seva petició d'absolució per al seu client, José Bretón, avisant que farà ús de "els recursos que per Llei" té la possibilitat d'emprar en favor dels interessos de l'acusat.

Després de quedar vist per a sentència el judici i a la sortida dels jutjats cordovesos, Sánchez de Puerta va eludir fer declaracions als periodistes, que sí van ser atesos per l'advocada de l'acusació particular, María del Reposo Carrero, qui ha dit que Sánchez de Porta estarà en el seu legítim dret a recórrer la sentència condemnatòria contra Bretón que haurà de dictar-se per la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Còrdova, sobre la base del veredicte del jurat i tenint en compte les conclusions de les parts.

Qui tampoc ha parlat amb els periodistes a la sortida dels jutjats ha estat Ruth Ortiz, qui anava acompanyada de diversos familiars i que, segons ciutadans allí presents, ha aixecat la mà per saludar als congregats, "visiblement satisfeta", després d'assabentar-se a la pròpia sala de vistes del veredicte de culpabilitat que ha acordat per al seu marit el jurat del cas.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH