El Govern ajorna un any més, fins a 2015-2016, la prova oral d'anglès en Selectivitat

|

Joves enfrontant-se a la selectivitat

El Govern ha aprovat una Reial decret que ajorna un any més, fins al curs 2015-2016, la prova oral de llengua estrangera de Selectivitat, ja que una vegada que s'aprovi la nova llei educativa, actualment en fase de tramitació parlamentària, és "molt possible que l'actual sistema d'accés a la Universitat sigui remodelat de forma global".

La prova de valoració de la comprensió i expressió oral de llengua estrangera estava previst que s'inclou en la prova de Selectivitat en el curs acadèmic 2011-2012, segons el Reial decret del 14 de novembre de 2008. No obstant això, el Govern va modificar al juny de l'any passat aquesta norma per ajornar la prova fins al curs 2013-2014 i aquest divendres ho ha tornada a ajornar un altre any, fins a 2015-2016.

Segons ha explicat l'Executiu, "resulta precís ajornar la implantació d'aquesta prova oral fins al curs acadèmic 2015-2016, ja que sembla lògic que no es realitzin les inversions necessàries per modificar la prova de llengua estrangera introduint una part oral quan pot ser molt poc el temps en què tal modificació estigui vigent", a causa de l'entrada en vigor la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa que tramiten les Corts.

MORATÒRIA DE DOS ANYS A LES UNIVERSITATS


D'altra banda, el Govern ha modificat un altre Reial decret de 2007 per atorgar a les universitats una moratòria de dos cursos acadèmics perquè puguin complir amb l'obligació de sotmetre les noves titulacions de Grau, Màster i Doctorat al procediment de renovació de l'acreditació.

Atès que els primers títols de màster oficial van ser verificats durant el curs acadèmic 2008/2009, la situació actual en el sistema universitari espanyol reflecteix una xifra de l'ordre d'1.900 màsters que necessitarien obtenir la renovació de la seva acreditació al llarg d'aquest curs 2012/2013 per poder seguir impartint-se en el curs 2013/2014.

L'Executiu ha justificat la moratòria per la impossibilitat de resoldre a temps tots aquests procediments. A més, ha assenyalat que en l'actualitat s'està treballant en l'elaboració d'uns protocols d'harmonització dels procediments de renovació de l'acreditació, que no han pogut ser encara aprovats de manera oficial.

Per respectar el dret de les universitats que ja tenen preparats els seus títols per sotmetre a aquest examen d'acreditació, i fins i tot ja ho han sol·licitat, es permet que durant el curs 2013/2014 pugui engegar-se el citat procés de renovació.

REFORMA DE QUALIFICACIONS DE TESI DOCTORAL

En un altre ordre de temes, el Reial decret aprovat en el Consell de Ministres amplia el termini per a l'adaptació dels programes de doctorat verificats a la normativa actual aplicable fins al començament del curs 2014/2015, si bé es manté la data del 30 de setembre de 2017 com a límit per a l'extinció definitiva dels programes regits pel citat Reial decret de 2007.

S'aprofita també la modificació per reformar el sistema de qualificacions a atorgar pel tribunal avaluador de la tesi doctoral, de manera que s'amplien les possibilitats de "apte" o "no apte" que l'actual barem ofereix, i queda com: "no apte", "aprovat", "notable" i "excel·lent". A més, es podrà atorgar l'esment de "cum laude" si la qualificació global és d'excel·lent i s'emet en tal sentit el vot secret positiu per unanimitat.

Finalment, el Reial decret ajorna la implantació obligatòria dels cicles formatius d'Arts Plàstiques i Disseny al curs escolar 2014-2015, a fi de proporcionar a les Administracions educatives la flexibilitat necessària per conjugar els objectius de qualitat de l'oferta educativa amb el compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH