La Generalitat busca becaris "mileuristes" per a les seves ambaixades en l'exterior

|

artur mes

Purificació González.- El Departament de Presidència, mitjançant la Secretària d'Afers exteriors, vol promoure les pràctiques professions en entorns internacionals que fomentin "especialment" les relacions que afecten a Catalunya. Amb la finalitat de dur a terme aquest objectiu ha convocat un concurs públic de beques per cobrir 5 vancants de becaris en les ambaixades catalanes.

Els salaris que tindran aquests becaris res tenen a veure amb la mitjana del que perceben els assessors de la Generalitat , ja que si els assessors cobren de mitjana 89.000 euros bruts anuals, aquests cinc agosarats jovenes "emprenedors" li sortiran a la Generalitat per un munt de 96.400 euros bruts.

Amb aquesta dotació pressupostària pretén el president, Artur Mas, que cinc joves catalans universitaris, prestin els seus serveis com a becaris en l'exterior. Una beca que ha de cobrir les despeses del viatge d'anada i tornada a la ciutat de destinació, l'allotjament, la manutenció, el transport però no el pagament del corresponent permís de residència exigit per cada país de destinació, que ha de pagar-ho de la seva butxaca el propi becari.

I tot això pretenen fer-ho el "govern dels millors" mentre generosament i "a dit" , que no per "concurs públic", segueixen nomenant i assignant assessors als consellers, com bé informàvem el passat 14 de juny en el qual ens fèiem ressò del nomenament com a assessora del Conseller Puig de la dona de l'actual Director General dels Mossos, i pel qual la susdita percep una retribució de 89.000 euros a l'any.

És a dir, mentre un assessor de la Generalitat es porta aproximadament 4.700 euros nets cada mes, un becari en l'exterior podria portar-se un màxim d'1.400 euros als quals hauria de restar-li les despeses de viatge, manutación i transport de cada lloc de destinació.

Aquests becaris tindrien l'opció de fer les seves pràctiques a París, Londres, Berlín, Nova York i Brussel·les I els candidats o candidates hauran de ser majors d'edat i haver nascut a partir de 1983 i tenir titulació universitària.

Cada beca segons s'indica en el concurs "s'ajusta al cost de la vida de cada país" per aquest motiu es concedei una beca que oscil·la entre els 16.938 euros fins als 22.260 euros bruts per una estada d'almenys 10 mesos, amb una dedicació obligatòria de 37,5 hores setmanals de dilluns a divendres en horari d'oficina.

Enllaç Convocatòria de la Generalitat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH