Els macarres tendeixen a sofrir nivells sense precedents de malalties psiquiàtriques

|

estres

Els joves que són membres de colles sofreixen nivells de malalties psiquiàtriques sense precedents, una pesada càrrega per als serveis de salut mental, segons revela un nou estudi dirigit per la Universitat Queen Mary de Londres, a Regne Unit, i publicat en 'American Journal of Psychiatry'.

L'estudi, finançat per l'Institut Nacional d'Investigació en Salut (NIHR) i 'Maurice and Jacqueline Bennett Charitable Trust', va entrevistar a 4.664 homes de 18 a34 anys d'edat a Gran Bretanya, sobri de les malalties psiquiàtriques, la violència i la pertinença a colles, sense que hagi de per mig abús de substàncies.

La mostra de l'enquesta es va ponderar per incloure un nombre significatiu d'àrees amb alta adhesió a bandes, com els municipis d'Hackney i Glasgow East, on resideixen les classes socials més baixes i són zones amb una població superior a la mitjana de residents de minories ètniques.

De la mostra total, 3.284 (un 70,4 per cent) van informar que no havien estat violents en els últims cinc anys, 1.272 (27,3 per cent) van dir que havien assaltat a una altra persona o estat involucrats en una baralla, i 108 (2,1 per cent) van reconèixer que eren actualment membres d'una colla. Amb aquests resultats, els participants es van dividir en tres grups: els pertanyents a colles violentes, homes violents i no violents.

Els investigadors van detectar que els homes violents i els pandilleros eren més joves que els homes no violents, amb més probabilitats d'haver nascut a Regne Unit i d'estar aturats. En termes de salut mental, els pandilleros i els violents van ser significativament més propensos a sofrir un trastorn mental i accedir als serveis psiquiàtrics que els no violents, amb l'excepció de la depressió, que va anar significativament menys freqüent entre els violents i els membres de colles.

El pensament reflexiu violent, la violència física i sexual i el temor a una major victimització van ser significativament majors en els membres de la banda, alguna cosa que es creu que mostra els alts nivells de psicosis i trastorn d'ansietat en els membres de colles.

MÉS DEL 85% TÉ ALGUN TIPUS DE TRASTORN

En concret, els resultats van mostrar que dels 108 membres de la banda enquestats, el 85,8 per cent tenia un trastorn de la personalitat antisocial; dos terços eren depenents de l'alcohol; el 25,1 per cent va donar positiu per a la psicosi; més de la meitat (57,4 per cent) era depenent de les drogues; al voltant d'un terç (34,2 per cent) havia intentat suïcidar-se, i més de la meitat (58,9 per cent) sofria un trastorn d'ansietat.

El professor Jeremy Coid, director de la Unitat d'Investigació de Psiquiatria Forense de la Queen Mary, i autor principal de l'article, subratlla: "No s'ha investigat prèviament si la violència de colles es relaciona amb malalties psiquiàtriques, que no siguin fruit de l'abús de substàncies, o si afegeix una càrrega per malaltia mental als serveis de salut".

"Aquí hem demostrat nivells sense precedents en aquest grup, la identificació d'un problema complex de salut pública en la intersecció de la violència, l'abús de substàncies i els problemes de salut mental entre els joves", afegeix aquest investigador.

"És probable que, entre els membres de la banda, els alts nivells de trastorns d'ansietat i la psicosi s'expliquin pel trastorn d'estrès postraumático (TEPT), el resultat psiquiàtric més freqüent d'exposició a la violència. No obstant això, això només podria explicar en part l'alta prevalença de psicosi, la qual cosa crida a una major investigació", prossegueix aquest expert.

Els autors suggereixen que la major taxa d'intents de suïcidi entre els membres de colles pot estar associada amb altres malalties psiquiàtriques, però també podrien correspondre amb la noció que la violència impulsiva pot ser dirigida tant externa com internament.

Les colles es concentren a les àrees urbanes internes caracteritzades per escassetat socioeconòmica, altes taxes de delinqüència i múltiples problemes socials. Els autors informen que al voltant d'un per cent dels homes entre 18 i 34 anys d'edat a Gran Bretanya són membres de colles, una taxa que s'eleva al 8,6 per cent en el districte londinenc d'Hackney, on un de cada cinc homes negres van reconèixer pertànyer a una colla.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH