Mas va explicar en veu alta els detalls de la seva conversa privada amb els directius del Banc BTG-Pactual

|

mes brasil

Catalunyapress.Sao Paulo.- És clar que els que li organitzen els viatges al President de la Generalitat no es deixen aconsellar pel natius del lloc que visita. Va passar en el desastrós periple per Moscou i ha tornat a passar a Brasil, país en el qual al juliol tanquen els col·legis i la gent aprofita per anar-se de vacances, un petit detall que fa que les reunions de negoci siguin "problemàtiques" i fins i tot hi hagi cites impossibles de complir.

Potser, la germana de Guardiola que mana i molt en les ambaixades de la Generalitat l'hi arregla en el proper periple al President com el seu altre germà Pere l'hi ha posat a ou al Bayern perquè li pispi al Barça l'última joia de la Masia per a major glòria de Pep el major d'aquesta poderosa i intocable saga familiar.

Els expliquem.:Dimecres passat Artur Mas va tenir esperant a uns seixanta alts directius i empresaris en "l'ambaixada del Govern" en Sao Paulo durant mes d'una hora. Per què? Ho va explicar el mateix als seus "soferts convidats" quan va aparèixer per la sala: "Va arribar tard perquè estava parlant amb els directius del BTG.Pactual, que ja saben Vostès que ha invertit en l'ATLL i que temen perdre les seves inversions perquè el concurs ha entrat en els tribunals".
Tanta verborrea va deixar estupefactes també als grans empresaris que ocupaven la primera fila de la Sala, als quals la Generalitat habia convidat expressament. A tots en general, les paraules del President li van sonar a disculpa ximple però van seguir escoltant pensant que "la llauna" acabaria aviat. No van tenir sort ja que Mes no es va detenir en el titular, oferint als presents, si o si, tot un seguit de detalls que no venien al cas perquè se suposava que eren confidencials.
"Els he tranquil·litzat, va dir referint-se als banquers brasileiros, perquè cap inversor ha de sentir-se perjudicat per resolucions administratives" , confirmant, a continuació el que ve a ser el contingut de la carta que Jose Manuel Entrecanales va airejar davant els accionistes d'ACCIONA perquè no se'ls revoltessin en la Junta d'accioonistas: " no deixarem a ningú a l'estacada". Lapidaria frase que traduïda al" clar i català" vol dir: si no queda satisfet, li retornarem els seus diners, o sigui els 300 milions d'euros de marras que els va costar a uns i a uns altres la compravenda de l'ATLL que es va a decidir, malament que els malgrat els concursants en la sentència que emetrà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Després, Artur Mas els va explicar als seus sorpresos convidats la seva "meravellosa gestió" `perquè la companyia aèria LATAM, que ha sorgit de la fusió de la brasilera TAM i la xilena LANC, organitzi un vol regular Sao Paulo-Barcelona-Tokio un projecte que el President veu molt rendible per a la companyia aèria, però que, de moment s'ha quedat damunt de la taula com a proposta de la Generalitat i no com a petició dels directius llatinoamericans.
Finalment en els corrillos, Mes va detallar àdhuc mes el de la BTG quan li van fer precisar la conversa demostrant davant els seus interlocutors que la discreció que se suposa va unida a la responsabilitat del seu càrrec i al seu titulo de Molt Honorable no és precisament una de les virtuts que li acompanyen.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH