Se suspèn l'externalització dels hospitals madrilenys

|

Metges

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha acordat en un acte suspendre de forma provisional el procés d'externalització sanitària en sis hospitals públics de la Comunitat de Madrid, a petició del Partit Socialista Madrileny (PSM), que havia sol·licitat paralitzar el procés de concurs públic de manera cautelar.

Així consta en un acte datat avui, al que va tenir accés Europa Press, en el qual la Secció Tercera del Contenciós-Administratiu de l'Alt Tribunal madrileny acorda adoptar una mesura cautelar urgent sol·licitada pel Partit Socialista Madrileny (PSM) i suspendre provisionalment l'execució de la resolució del 30 d'abril de 2013 de la Viceconseller d'Assistència Sanitària de la Conselleria de la Comunitat.

En aquesta resolució es feia pública la convocatòria per a la licitació de serveis denominats 'Gestió per concessió del servei públic de l'atenció especialitzada corresponent als hospitals Infanta Sofia, Infanta Leonor, Infanta Cristina, de l'henares, del Sud-est i del Tajo'.

D'aquesta manera, el TSJM habilita el termini de tres dies a fi que "la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid es formulin al·legacions en relació amb la mesura cautelar acordada". Contra l'acte no cap recurs.

El passat 12 de juny el PSM va presentar una demanda en la qual se sol·licitava com a mesura cautelar la suspensió del procediment de licitació en aplicació a l'article 129,1 de la Llei de la Jurisdicció-Administrativa.

En l'escrit judicial, els socialistes van impugnar una modificació relativa a la garantia que s'introduïa en les condicions dels contractes per a les adjudicatàries.

MODIFICACIÓ DE LA FIANÇA

En l'acte, els magistrats exposen que entenen que, "com menys indiciariamente, podria haver-se modificat l'import de la fiança definitiva a prestar per l'adjudicatària del concurs segons el previst en el Plec de Clàusules Administratius Particulars com a conseqüència de la resolució" de Sanitat de 3 de juny.

Aquesta resolució introduïa el terme "anual" respecte al "import d'adjudicació del contracte que ha de servir de referència per fixar un 5 per cent de la quantia de garantia definitiva a prestar per part de l'adjudicatària, la qual cosa pogués excedir de l'àmbit de rectificació d'un simple error material".

Afegeix que és evident que "la quantia de la fiança contractual varia substancialment segons sigui del 5 per cent de l'import total d'adjudicació del contracte (deu anys d'execució) o de l'import anual (deduïblement amb referència al primer any), la qual cosa podria haver limitat el principi de lliure concurrència competitiva en haver pogut impedir licitacions d'empreses per l'import de la garantia definitiva segons la convocatòria posteriorment rebaixat per via de 'correcció d'errors'".

Així, conclou que això "afectaria a les penalitats contractuals de les quals si escau hagués de respondre la garantia definitiva, amb les conseqüències i efectes per als interessos generals que s'esmenten per la part sol·licitant de la mesura cautelar".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH