En 1996 Rajoy era el Ministre d'Administracions que havia de vetllar pel compliment de la Llei d'incompatibilitats

|

Govern Aznar de 1996

 MFGI. Catalunya Press. - En 1996 estava en vigor l'anomenada Llei d'Incompatibilitats que havia aprovat un any abans l'últim govern de Felipe González. L'encarregat de fer complir aquesta Llei era el  llavors Ministre d'Administracions Públiques, que en aquell exercici es deia Don Mariano Rajoy Brey que havia estat nomenat per José Maria Aznar al seu primer govern de la nació. Després del nomenament, Rajoy es va mantenir en el càrrec fins a 1999.

La dita llei diu entre altres coses: "Els alts càrrecs compresos en l'àmbit d'aplicació d'aquesta Llei(...) tampoc podran percebre qualsevol altra remuneració amb càrrec als pressupostos de les Administracions Públiques o entitats vinculades o dependents de les mateixes, ni qualsevol altra percepció que directa o indirectament provingui d'una activitat privada".

Pel que sabem, en les últimes hores, Luis Barcenas a través de Pedro J. Ramirez ha lliurat al Jutge Ruz els papers originals de la seva comptabilitat secreta, en els quals es reflecteix que el llavors Ministre Rajoy, però també altres companys de Gabinet tan coneguts com Rodrigo Rato, Francisco Alvárez Cascos o Javier Arenas va començar a cobrar un saborós sobresueldo de set milions de pessetes l'any 1997, altres quatre milions en el 98, i dos milions cent mil pessetes en el 99. Quantitats, que si el Jutge certifica que són certes perquè Barcenas l'hi ha de confirmar en una nova compareixença, lliurant-li a més algun rebut que obri en el seu poder, pot portar-nos a tots a l'una cita electoral inexcusable perquè no hi ha govern que aguant semblant envestida tret que Moncloa entre, per la via d'urgència, una llei al Congrés que permeti a l'Executiu traslladar els seus despatxos oficials a Soto del Real o Alcalá Meco i governar-nos des de tan insòlits llocs.
I és que la llei d'incompatibilitats és molt clara respecte als càrrecs públics.
Els alts càrrecs compresos en l'àmbit d'aplicació d'aquesta Llei(...) tampoc podran percebre qualsevol altra remuneració amb càrrec als pressupostos de les Administracions Públiques o entitats vinculades o dependents de les mateixes, ni qualsevol altra percepció que directa o indirectament provingui d'una activitat privada.
I per si Rajoy o la Senyora Camacho tenen algun dubte de qui era reponsable l'any 1996 de vetllar pel compliment de la mateixa, l'articulo 16 l'hi aclareix lapidariamente:

L'òrgan competent per a la incoació quan els alts càrrecs tinguin la condició de membre del Govern de la Nació o de Secretari d'Estat serà el Consell de Ministres, a proposta del Ministre per a les Administracions Públiques.
O sigui, que blanc i en ampolla: Llet Mariano la dels verds prats de la Galícia dels cacics i les meigas, que "habelas hailas".
I encara que a Dolores de Cospedal tot l'assumpte li soni a Conte de Calleja i al Ministre Margallo un atemptat contra la marca Espanya, la resta dels ciutadans podem arribar a imaginar-nos la felicitat que ara mateix embarga a la Comtessa de Bombai, més coneguda com Esperanza Aguirre i fins i tot a l'injust Ministre de Justícia, Ruiz Gallardon, imaginant-se tots dos comandant l'obligat relleu en la Moncloa del company Rajoy ara caigut en desgràcia pels seus "pecats de joventut"
Si a més l'ex jutge Gómez de Liaño es fa càrrec de la defensa de Luis Bárcenas, el lio, o acaba amb l'escandalazo d'un indult a l'ex tresorer i als de la trama Gurthel- els uns i els altres saben massa-, o al fàcilment imaginable follón dels actuals dirigents del PP asseguts, per ordre de rellevància, en el banc dels acusats de l'Audiència Nacional, després de dimitir tots ells el mateix dia i pel ben del partit popular .
Qualsevol de les dues alternatives se'ns antoja tremenda..

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH