La Guàrdia Civil engega un nou format de denúncia electrònica

|

Ordinador

La Guàrdia Civil ha posat ja en marxa un nou format de denúncia electrònica que té com a objectiu facilitar al ciutadà la comunicació de diverses tipologies delictives a través d'Internet, segons han informat en un comunicat.

Aquest nou sistema permet que la persona que hagi pogut ser víctima d'un furt, de danys en la seva propietat, substracció de vehicle, extraviament o troballa de documentació, present la preceptiva denúncia emplenant el formulari habilitat per a això en l'enllaç denominat 'Formulari de denúncies' de la pàgina web http://www.guardiacivil.es.

No obstant això, per certificar la veracitat del fet ocorregut, el denunciant ha de personar-se en les dependències oficials de la Guàrdia Civil més properes dins de les següents 24 hores, amb una còpia impresa d'aquest formulari, per ratificar-se sobre el denunciat i formalitzar així aquesta denúncia.

Tal com destaca la Guàrdia Civil, aquesta plataforma facilitarà una "major rapidesa en el coneixement dels delictes", així com un "acostament als ciutadans i turistes, millorant amb això la seva seguretat", la qual es podia veure minvada bé per la seva estada temporal a Espanya o per la seva llunyania de dependències oficials, que li podia ocasionar un retard a l'hora de comunicar el succeït en el moment oportú per adequar una eficaç resposta policial.

Amb aquesta iniciativa, la Guàrdia Civil desenvolupa els seus objectius dins de plans específics, com el 'Pla Turisme Segur' o el 'Pla contra les substraccions en explotacions agrícoles i ramaderes', relatius a una major interconnexió entre aquests col·lectius i el Cos.

Si el ciutadà ha estat víctima d'un fet delictiu també pot presentar una denúncia penal personant-se en les dependències policials més properes, on podrà exposar els fets verbalment o per escrit, en el qual consti la identitat del denunciant i els fets denunciats. En tots dos casos, si el denunciant no pogués signar la denúncia ho podrà fer una altra persona en el seu nom.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH