El Gobierno segueix avanci amb el recurs contra el decret antidesnonaments després de l'informe del Consell d'Estat

|

Stop Desnonaments

El Gobierno segueix avanci amb el recurs d'inconstitucionalitat contra el decret andalús antidesnonaments, d'acord a l'aprovat pel Consell de Ministres divendres passat i després de l'informe del Consell d'Estat que veu "fonaments jurídics" per a això, segons han explicat a Europa Press fonts governamentals.

D'aquesta manera, el procés continua i s'espera que el recurs sigui formalitzat en els propers dies, sense que sigui necessari que el Consell de Ministres torni a abordar el dictamen elaborat pel Consell d'Estat. El Gobierno no s'ha pronunciat sobre la Comissió Bilateral que la Junta d'Andalusia ha sol·licitat per evitar el procés judicial.

El dictamen, aprovat aquest dijous per la Comissió Permanent del Consell d'Estat, considera que "no sembla constitucionalment admissible que una comunitat pugui, en exercici d'una competència sectorial, determinar el concret abast del dret de propietat d'habitatge", segons han traslladat a Europa Press les mateixes fonts.

A més, manté que la regulació prevista en el decret llei andalús "pot incidir en la normal operativitat de les normes estatals que disciplinen l'execució dels crèdits hipotecaris i pertorbar amb això el sistema d'execució hipotecària, sense que existeixi base competencial que doni sustento".

En els seus raonaments, el Consell d'Estat determina que "no és conforme" amb la Constitució la "imposició" per part d'Andalusia d'un deure als propietaris d'habitatges, definit com a part del contingut essencial del seu dret de propietat "per més que tal haver des configuri com a manifestació de la funció social que delimita el contingut del dret a la propietat".

De la mateixa manera, considera que amb la seva normativa el Govern andalús innova el contingut essencial del dret de propietat dels habitatges situats al territori d'Andalusia però "no cal admetre que pugui definir en abstracte i per si sola l'abast d'un dret de naturalesa civil invocant per a això una competència sectorial.

Cal recordar que la Conselleria de Foment i Habitatge de la Junta ha informat públicament que ha sol·licitat al Govern central la convocatòria d'una Comissió Bilateral per analitzar els conflictes de competències que ha esgrimit l'Executiu i plantejar mesures per a la seva resolució en l'àmbit de la cooperació entre administracions i no en el marc judicial.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH