El diputat Salvador Milà pregunta a Artur Mas per la carta que la Generalitat li va enviar a Acciona

|

Artur Mas i Entrecanales

El secret millor guardat de les Conselleries d'Economia, Presidència i Territori i Sostenibilitat a les quals Catalunya Press ha preguntat reiteradament, va a desvetllar-se per fi en el Parlament, ja que la taula ha admès a tràmit la pregunta per escrit presentada pel diputat ecosocialista Salvador Milà fa deu dies, sobre el contingut de la carta que Acciona guarda sota clau, en la qual la Generalitat li garanteix la tornada dels milions que ha dipositat per guanyar el concurs de l'ATLL..

En la pregunta s'exigeix al President que detalli els motius que van empènyer a l'Executiu a "oferir garanties d'indemnitzar els danys i perjudicis que es puguin ocasionar a aquesta empresa com a conseqüència de les possibles resolucions judicials", tal com resa l'escrit.

Una altra de les coses que se suposa que s'aclarirà és el nom del signatari de la citada carta, que podria ser el propi Artur Mas o el Conseller sortint Lluis Recoder, que és cap al qual els seus excompanys de Govern han derivat gairebé totes les sospites..

"És pràctica comuna, freqüent o excepcional del Govern de la Generalitat que el President remeti cartes personals donant garanties d'indemnització a les empreses contractistes?" es diu en l'escrit de Milá, qui conclou "Ha remès una carta o comunicació personal o oficial a l'empresa Agbar similar a la qual ha remès a l'empresa Acciona?".

Catalunya Press està en condicions d'assegurar, després de consultar amb fonts molt solvents , que aquesta segona carta a la central catalana d'Agbar mai s'ha rebut en els despatxos de l'emblemàtica torre.

Així doncs, si la política de transparència del Govern funciona tal com és d'esperar podrem saber-ho "gairebé tot sobre aquesta polèmica carta, que Artur Mas ens detallarà en seu parlamentària, perquè si el President no ho fa, sera el mateix President d'Acciona el que haurà d'explicar el seu contingut en la CNMV, un detall, en el qual el diputat ecosocialista que s'ha atrevit a preguntar en el Parlament no ha caigut perquè escapa a la seva competència política, però que també tots veurem més ràpid que tarda.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH