Els farmacèutics catalans reclamen més de 12 milions d'euros en interessos de demora

|

Farmacia

Uns 2.592 farmacèutics catalans (el 83,59% de les farmàcies catalanes) han reclamat al CatSalut 12.464.158,66?, que suposen els interessos meritats pel retard en el pagament de les factures dels darrers cinc mesos de 2011 i de gener a octubre del 2012, en aplicació del tipus d'interès previst a l'article 7 de la Llei 3/2004 de Morositat (8,25% per la demora en el pagament de les factures del segon semestre de 2011 i 8% pel retard de les factures de 2012).

El CCFC ha lliurat al CatSalut, a data 2 de juliol, la documentació necessària per fer aquesta reclamació. El CatSalut té ara tres mesos per contestar.

Tant si la desestima expressament com si no diu res, s'interposarà un recurs contenciós administratiu davant la Jurisdicció contenciosa.

Nombre d'oficines de farmàcia els titulars dels aules han reclamat els interessos de demora a Catalunya:MESURES DAVANT D'IMPAGAMENT

La reclamació dels interessos de demora és una de les actuacions recolzada per la majoria pels farmacèutics catalans per actuar davant els impagaments en la votació que es va realitzar el passat 12 de març. A banda d'aquesta reclamació, el 29 de maig es van lliurar més de 400.000 signatures per demanar al Parlament de Catalunya que l'Administració prioritzi el pagament dels medicaments ja dispensats, i es va convocar una manifestació unitària a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el passat 21 de març que va comptar amb l'assistència de més de 2.000 farmacèutics de tot Catalunya.

PERSISTEIXEN ELS PROBLEMES EN EL PAGAMENT DE LES FACTURES

El CatSalut va abonar dilluns 1 de juliol ?encara amb més retard del previst, perquè inicialment estava anunciat pel 28 de juny- la factura de les receptes dispensades a les farmàcies catalanes durant el mes d'abril (115 M?) i que s'havia de fer efectiu, segons el Concert, el passat 5 de juny. Resta pendent que es faci efectiu el pagament de les factures dels medicaments dispensats els mesos de novembre (94,7 M?) i desembre (99,4 M?). El CatSalut va comunicar que està a l'espera que el Ministeri d'Hisenda habiliti un "ICO proveedores" per a deutes del 2012 de Comunitats Autònomes, encara pendent de data confirmada.

El divendres 5 de juliol, segons el Concert vigent amb Salut, s'hauria de fer efectiu el pagament de les receptes dispensades al mes de maig (115,7 M?).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH