La Llei de la Dependència retrocedeix a Catalunya

|

Dependents

La implantació de la Llei d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència ha retrocedit en 13 Catalunya, segons l'Escala de Valoració Territorial que semestralment realitza l'Observatori de la Dependència.

Aquesta reculada deixa la mitjana nacional en un suspens, amb una nota de 4,38 sobre 10: el nivell més baix des de desembre de l'any 2009.

Aquesta escala, elaborada per l'Associació Estatal de Directors i Gerents dels Serveis Socials, combina la puntuació de zero a deu que obté cada comunitat autònoma en dotze indicadors, que van des del nombre de beneficiaris respecte del total de població a l'equilibri de prestacions i serveis o l'increment del nombre d'atesos en els últims dotze mesos.

Si s'atén a l'equilibri entre les prestacions i serveis, Madrid és la que té millor indicador, amb només un 25% de dependents rebent diners en lloc d'assistència. Li segueix Galícia, amb una proporció del 33% i Castella i Lleó amb un 39,5%. En el costat oposat, Murcia, que dóna prestació econòmica a més del 80% dels dependents, i Catalunya, amb un 74,6%, encara que la llei recull que aquesta pràctica ha de ser l'excepció.

Un altre dels indicadors revela com s'ha produït un descens en la incorporació de nous dependents al servei. En la mitjana nacional, la caiguda és de l'1,37 per cent en el primer semestre de l'any, però en regions com Aragó (-17,16%) o Andalusia (-8,7%) i La Rioja (-8,26%) és major. Per contra, a Catalunya el nombre d'atesos ha crescut un deu per cent i a Galícia i Astúries una mica més del set.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH