En temps de canvi no fer mudança

Redacció Catalunyapress

A la federació de Convergència i Unió no hi ha una única veu, ni un pensament únic. Som dos partits amb moltes afinitats, però també amb veu i ideologia pròpies. L'important, però, és que seguim tenint més punts que ens uneixen que no pas de divergència. Per aquest motiu des de la permanent d'Unió Democràtica hem donat el nostre suport unànime perquè Josep A Duran i Lleida continuï com a secretari general de la federació.


Considerem que l'abandonament de la secretaria general de CiU per part de Duran hauria obert un procés d'inestabilitat de la federació, que no desitgem. No seria bo ni per a Unió, ni per a CiU ni pel que la federació representa com a eix central del catalanisme polític.

Tenim un projecte polític compartit a CiU ?que, per tant, té el suport d'Unió- que comporta el dret a decidir i fer la consulta el 2014 en els termes compromesos per la federació i en l'acord d'estabilitat parlamentària amb ERC. Però tot això que ens uneix no ens pot fer oblidar que, en moments d'extrema complexitat, calen veus que parlin clarament, referents nítids i persones com Duran amb la capacitat de teixir punts de diàleg. Sabem i veiem la sordesa de Madrid davant les nostres propostes, però forma part de l'ADN d'Unió, i de la federació de CiU, exhaurir totes les vies de diàleg per avançar i per poder fer la consulta en aquesta legislatura, si pot ser el 2014, en els termes plantejats en el pacte d'estabilitat amb ERC. Però des d'Unió, la nostra ànima social i la nostra defensa de l'economia social de mercat ens porten a subratllar que cal plantar cara a la que pot posar en qüestió la cohesió social i que té una repercussió molt greu en la joventut
Vivim moments de gran complexitat per la profunda crisi econòmica i pel procés pel dret a decidir. Introduir elements desestabilitzadors de la federació no seria positiu i no ajudaria a afrontar les dificultats que se'ns presenten. Són reptes importants i transcendents que necessiten la màxima estabilitat possible en les estructures polítiques dels partits de govern. I en aquests dos processos, el nacional i el socioeconòmic, cal sumar i aconseguir el màxims de consensos per abordar-los amb eficàcia. En temps de canvi no convé fer mudança.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH