El Tercer Sector proposa a Mas que compacti les ajudes socials en una prestació bàsica
 

|

MESA TERCER SECTOR

   La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha proposat aquest dimarts al president de la Generalitat, Artur Mas, que compacti la diversitat de les ajudes en una sola "prestació social bàsica", ha informat la Taula en un comunicat.

Així ho ha comunicat en una reunió en la Generalitat que s'ha allargat dues hores i en la qual les entitats han traslladat 12 propostes d'actuació, de les quals destaca la unificació de les prestacions en una, que "garanteixi els mínims ingressos" perquè les famílies sense recursos tinguin una vida digna.

També han demanat a Mas reprendre la col·laboració amb la Conselleria de Justícia en relació als programes de rehabilitació de reclusos, dins i fora de les presons, després que Justícia hagi retallat la inversió i la col·laboració.
A més, han sol·licitat al Govern que impulsi una nova iniciativa per "potenciar la solidaritat ciutadana i canalitzar els recursos cap a les entitats socials" com, per exemple, la 'Marató contra la pobresa', i que la mesura no tingui un caràcter només puntual.
Han proposat a la Generalitat preservar el model català de participació en el Tercer Sector en la formació i la inserció sociolaboral dels col·lectius amb més dificultats d'accés al mercat de treball a través de "contractes-programa" amb les entitats socials i que la futura llei d'Ocupació de Catalunya reflecteixi aquesta consolidació.


Han urgit a la Generalitat a concretar el finançament dels Centres Especials de Treball (CET), ja que no s'ha garantit el 50% del salari mínim interprofesinal a persones amb discapacitat, i liquidi els imports pendents des de 2010.
MÉS BEQUES ESCOLARS
També proposen que el Govern doble els efectius actuals del parc públic i social d'habitatges de lloguer; garanteixi una prestació a totes les famílies amb fills, i asseguri i ampliï de forma provisional les beques escolars --educatives i alimantarias-- davant la "situació d'emergència social" que viu Catalunya.
En el capítol de beques, també han exigit ajudes de transports i de sustentació per a joves que els permetin tenir "segones oportunitats formatives", i un pla de reentrada al sistema reglat per als adolescents que hagin abandonat els estudis de forma prematura.
En relació a la dependència, han posat sobre la taula la necessitat d'impulsar una llei pròpia amb un model català de promoció de l'autonomia i atenció a la dependència; també han instat al Govern a aplicar i impulsar amb urgència el Pla de Prevenció i Atenció a la Cronicitat, la qual cosa comportaria traslladar una gran quantitat de recursos econòmics des de l'àmbit sanitari al social.
Altres propostes sobre el suport al Tercer Sector són "simplificar els procediments de sol·licitud, tramitació i justificació de les subvencions", i que aprovi una instrucció que garanteixi que els processos de contractació pública de serveis d'atenció a les persones preserven l'eficàcia i la qualitat dels serveis.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH