Arxiven la causa contra l'àvia, el pare i la tia de Letizia Ortiz

|

PADREABUELATIA

 El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Cangas d'Onís ha decretat el sobreseïment provisional de les diligències per un presumpte delicte d'alçament de béns respecte a la tia, el pare i l'àvia de la Princesa d'Astúries.

María de l'Henar Ortiz Álvarez, Jesús Ortiz Álvarez i María del Carmen Álvarez del Valle, respectivament, "per no aparèixer degudament justificada la perpetración del delicte".

El jutge assenyala en el seu acte que "no pot deduir-se que la conducta dels denunciats ompli la previsió típica, i això perquè les diligències practicades evidencien que l'escriptura atorgada en data 14 de maig de 2009, per la qual Jesús i Maria Henar s'adjudicaven a la seva mare el ple domini de l'únic bé deixat pel causant a la seva defunció, va obeir a raons diferents de les que s'exposen en la denúncia, de sostreure l'únic patrimoni que possibilitaria el cobrament del deute contret amb María Ruíz ".

A més afegeix que la documentació remesa per l'entitat BANIF mostra que la societat 'Henar Ortiz Decoradora SL' i Jesús Ortiz Álvarez, como garant solidari, havien formalitzat amb aquesta entitat en data 30 de setembre del 2004 un contracte de crèdit per import de 120.000 euros, que va vèncer el dia 29 de setembre de 2009, amb un saldo deutor de 139.195,08 euros.

Els denunciats van manifestar que la forma de fer front al deute era mitjançant la constitució d'una hipoteca inversa sobre la finca adjudicada a Maria del Carmen Álvarez de la Vall, de manera que un cop formalitzada, en data 17 d'agost de 2009, es va abonar a BANIF la quantitat de 132.044,07 euros el dia 14 d'octubre de 2009, tal com consta acreditat documentalment.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH