Recoder "El Transparent"

Redacció Catalunyapress

Anava jo "preocupat" perquè l'audiència a Catalunya del Brasil-Espanya per Tele 5 havia superat de llarg la del concert sobiranista del Nou Camp ,que ens va regalar Tv3, quan em deixen damunt de la taula l'article que ha publicat La Vanguardia sota el títol de" Bases d'un model de transparència per a les administracions publiques" que signa l' ex Conseller Lluis Recoder en companyia del seu col·lega del bufet KPMG, Alain Casanovas, que és l'hàbitat laboral en el qual tots dos es guanyen honradament les seves mongetes diàries. Ni que dir té, que després de l'experiència informativa que hem viscut en aquesta casa amb l'ATLL que encara coleja en el tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no vaig dubtar ni un instant en orillar el de les polèmiques audiències que hauran posat dels nervis al Portaveu Homs per dirigir el meu interès en la lectura atenta de l'escrit, perquè, a priori, la cosa tenia per aquest "plumilla" la seva morbositat afegida, ja que, a dia d'avui, després del" desastrós concurs" adjudicat als amics del Conseller, la Generalitat no ha cobrat ni els impostos de Transmision Patrimonial, ni tampoc ningú sap explicar qui va anar "el pagafantes" que li va enviar una carta a JM Entrecanales garantint-li "la tornada" del que havia pagat si el TSJC anul·lava el concurs com va recomanar OARCC (Organo Administratiu de Recursos contractuals de Catalunya) que com tots sabem depèn de Presidència de la Generalitat. Naturalment JM que és molt llest no va dubtar a treure a la llum la polèmica missiva en la Junta d'Accionistes d'Acciona quan un dels assistents li va demanar explicacions per tan "arriscada" inversió. I no obstant això, a dia d'avui s'ignora el nom de l'autor de la citada carta, pesi que se li ha demandat la informació a les Conselleries d'Economia, Presidència i Territori i Sostenibilitat que és la que va dirigir el senyor Recoder. Per descomptat dels 30 milions que deuen els concursants a la Hisenda pública catalana "res de res".
Per això, davant semblants llacunes de manca de transparència sobre una etapa en la qual va deixar el seu segell de gestor públic Lluis Recoder, un volia saber quines eren les receptes que proposava ara i que llavors va ser incapaç d'aplicar. I la veritat és que m'he quedat perplex amb el que he llegit perquè supera amb molt qualsevol valoració que puguem o vulguem donar-li a l'escrit vanguardista. Per exemple quan escriu " A nivell d'Administració no és suficient regular un règim sancionador per als alts càrrecs que no compleixin amb els principis ètics, cal establir un règim d'incentius i correctius per al conjunt del personal..." un se sorprèn i es restrega els ulls sol amb pensar amb el que va poder fer Recoder amb els Carcolé i companyia que estaven a les seves ordenis directes. O tambien com va poder defensar i no va defensar públicament a un altre probo funcionari de cognom Gallo Sallent quan des d'Economia van decidir anar a per ell per emetre un informe tècnicament trasparente i qualificat.
I és que com diu el refrany que em va ensenyar el meu avi gallec , "dime de que presumes y te diré de que careces...", en això de "la trasparencia" solen escriure, com és aquest el cas de Recoder, que no el del seu company de bufet al que no tinc el gust de conèixer, els qui menys haguessin de fer-ho perquè els fets són tossuts, i les paraules les hi porta el vent, en aquest cas l'aigua de l'ATLL que no és precisament la de la Font de l'Avellaner.

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH