L'AN acusa a Díaz Ferrán i De Cabo d'amagar "milions d'euros" de Marsans a l'estranger

|

Gerardo Díaz Ferran

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha acusat a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán i l'empresari Ángel de Cabo d'amagar en l'estranger "milions d'euros" procedents del vaciamiento del Grup Marsans per eludir el pagament als seus creditors.

Segons indica el magistrat en un acte fet públic aquest divendres, "s'està descobrint que molts dels actius per milions d'euros amagats per Díaz Ferrán i De Cabo es troben a l'estranger en un intent de produir el seu aflorament com a inversions sense explicar la seva procedència".

El jutge concreta que aquests diners es troba distribuït en comptes bancaris o col·locat com a actius d'empreses interposades, algunes d'elles en països amb extrema opacitat o en paradisos fiscals. "Al marge d'eludir una fiscalitat superior a Espanya", tenen com a finalitat evitar el reintegrament dels crèdits als creditors, diu el magistrat.

L'acte destaca, a més, que durant els interrogatoris ha quedat evidenciat que alguns dels imputats "continuen exercint activitats encaminades a ampliar el vaciamiento patrimonial de les empreses del Grup.

Velasco ha designat com a administradors judicials de 35 empreses satèl·lits del Grup als actuals gestors del concurs de creditors de la mercantil Viatges Marsans. Destaca que moltes d'aquestes empreses continuen generant ingressos i mitjançant el seu control s'evitarà la continuació delictiva de l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán i l'empresari Ángel de Cabo.

El magistrat ha deixat sense administració a altres 10 empreses per mancar de la informació registral necessària per a això, concreta en un acte fet públic aquest divendres. En un acte fet públic aquest divendres, concreta que l'administració perdurarà fins que es dicti sentència del conegut com 'caso Creuer'.

A la presó DES DE DESEMBRE

Díaz Ferrán i De Cabo es troben a la presó des del passat mes de desembre amb fiances de 5 i 3 milions d'euros respectivament, que no han estat abonades de moment.

De la instrucció d'aquest cas, denominat 'Creuer', es dedueix que Díaz Ferrán i el seu soci, Gonzalo Pascual, ja mort, van dissenyar en col·laboració amb l'empresari Ángel de Cap "una estratègia per alçar-se amb els seus béns aparentant la seva insolvència patrimonial".

Aquesta estratègia hauria consistit en el traspàs del Grup Marsans, propietat de Díaz Ferrán, i del seu patrimoni personal a les societats de De Cabo per crear, d'aquesta forma, "una aparent insolvència evitant així que els seus creditors, no només empreses, sinó treballadors, poguessin satisfer els seus crèdits".

A canvi, el liquidador es va comprometre a lliurar 100.000 euros mensuals als empresaris fins que tots dos rebessin una suma de 8 milions d'euros. Segons les actuacions del jutge Velasco, Díaz Ferrán s'hauria valgut de "testaferros i complexes estructures societàries creades per Ángel de Cabo, algunes d'elles assentades en paradisos fiscals estrangers" després de ser assessorat per "persones de la seva confiança".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH