L'assemblea de La Caixa aprova la gestió de 2012 i 500 milions per a Obra Social en 2013

|

Isidré Fainé i Joan Maria Nin, presidint l'Assemblea General de la Caixa9

    L'assemblea general de la Caixa ha aprovat aquest dijous la gestió de 2012 i el pressupost de l'Obra Social per 2013, que per sisè any consecutiu és de 500 milions d'euros, ha informat l'entitat en un comunicat.

Aquesta xifra converteix a l'Obra Social La Caixa en la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món, i el president de La Caixa i CaixaBank, Isidre Fainé, ha destacat: "L'Obra Social és la nostra vocació, la nostra raó de ser".

Entre les línies d'actuació estratègiques figuren la creació d'oportunitats laborals per a col·lectius fràgils, la lluita contra la marginació i l'exclusió social --especialment contra la pobresa infantil--, i l'accés a un habitatge digne de persones i famílies amb dificultats.
En el seu discurs en l'assemblea, Fainé ha afirmat que La Caixa "és avui més necessària que mai, que el seu propòsit està més vigent que mai, i que la seva raó de ser té més sentit que mai", per la qual cosa, si no existís, caldria fundar-la.
Respecte al negoci financer a partir del que es finança l'Obra Social, ha repassat que 2012 ha suposat un avanç definitiu per al Grup, que ha aconseguit el "lideratge indiscutible" de la banca minorista a Espanya, al mateix temps que pràcticament ha complert el Pla Estratègic 2011-2014 i es convertia en una de les poques entitats que obtenia beneficis.
Així mateix, ha avançat que en els dos propers anys s'ha de posar èmfasis a "prioritzar la reputació, aconseguir un nivell de qualitat diferencial, mantenir la solvència i la liquiditat, i millorar la rendibilitat ajustada al risc".
Ha vist necessari continuar amb el procés d'adaptació i reinvenció de l'entitat per seguir mantenint allò que és essencial en el seu projecte: "El servei a les persones i el desenvolupament econòmic i social als territoris on estem presents, en el seu sentit més ampli".
ENTORN ECONÒMIC
Sobre l'entorn econòmic, Fainé ha considerat que per a l'economia espanyola és "crucial la resolució de la crisi del deute sobirà i la recuperació de l'Eurozona".
"Si continuem pel mateix camí, el canvi de tendència està molt a prop: si l'Eurozona comença a recuperar-se en la segona meitat de 2013, l'activitat econòmica al nostre país s'estabilitzarà", ha augurat.
Respecte al sector financer, ha insistit que el repte continua sent la baixa rendibilitat, que es mantindrà en nivells reduïts, i ha fet referència a les "contradiccions" lligades als canvis regulatoris, com demanar més provisions i nous requisits de solvència i, al mateix temps, més crèdit.
El director general de La Caixa i conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha constatat que "en una situació com l'actual, l'entitat no ha deixat de concedir crèdits", amb 800.772 noves operacions (72.000 milions d'euros) durant 2012.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH