Navarra aprova una llei que evita els desnonaments en aquesta comunitat

|

Stop Desnonaments

El Parlament de Navarra ha aprovat una llei per expropiar cases i pisos a bancs i evitar així els desnonaments. El text s'ha confirmat amb el vot en contra d'UPN, el partit que sustenta al Govern,.Aquesta llei preveu, entre altres mesures, l'embargament de fins a 5 anys d'immobles en procés d'execució hipotecària per entitats bancàries per evitar desnonaments i la dació en pagament.

A la iniciativa legal, defensada en el ple de la càmera per PSN, Bildu, Aralar-Nabai, I-I i els no adscrits, s'ha oposat el PP que ha votat en contra, i pretén "assegurar la funció social de l'habitatge" i superar la seva actual condició de nero bé de consum subjecte a les lleis del mercat, segons els seus promotors.

La llei regula la declaració d'habitatge desocupat, de les quals es farà un cens en tota la comunitat navarresa,i defineix una sèrie de causes d'expropiació i deixa en mans dels inspectors les tasques de "investigació, comprovació i incoació d'expedients sancionadors". Preveu a més la possibilitat d'embargar amb caràcter temporal, fins a cinc anys, els habitatges de les entitats bancàries en procés de desnonament, perquè les famílies afectades puguin romandre en l'immoble durant aquest període abonant un "lloguer social que no superi el 25 % dels seus ingressos".

Els beneficiaris d'aquesta expropiació forçosa de "interès social" seran les unitats familiars els ingressos conjunts de les quals no superin tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples. No obstant això, quan la unitat familiar tingui tres membres aquest límit es fixa en 3,25, quan tingui quatre, en 3,50, i si té cinc o més s'afegirà un 0,25 per cada integrant.

La citada llei possibilita la dació en paga d'habitatges protegits, en casos d'impossibilitat o dificultat per fer front a les hipoteques, eliminant-se així els problemes derivats de l'aplicació dels límits existents per a la seva adquisició. Fruit de diverses esmenes, la norma atorga al Govern un termini de sis mesos per engegar un Registre d'Habitatges Buits, pels quals s'establirà un impost que doblegui l'actual quantia de la contribució urbana. Quedaran exemptes els habitatges els titulars dels quals siguin funcionaris públics i treballadors que exerceixin la feina de casa fora de la localitat en què estigui situada la casa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH