La Confederació d'hospitals privats denúncia a Tomás Gómez per coaccions

|

preses-gomezz

 La Confederació Nacional de Clíniques i Hospitals Privats ha registrat aquest dijous davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid una denúncia contra el secretari general del PSM, Tomás Gómez, per un presumpte delicte de coaccions pel burofax que va remetre a empreses especialitzades en la gestió sanitària, en entendre que el seu objectiu era que no es presentessin al concurs per a la gestió externalitzada de sis hospitals de la regió.

Així ho ha explicat el president de la Confederació, Isidro Díaz de Bustamante, per subratllar que la denúncia també s'ha presentat per l'Associació de Centres i Empreses d'Hospitalització Privada (Associació de Clíniques Privades de Madrid) i se circumscriu, a més, a les declaracions que ha efectuat Gómez per informar sobre la remissió d'aquest burofax. En aquest sentit, s'adjunta també en la denúncia diverses notícies per a coneixement de la Fiscalia.


De Bustamante ha relatat que l'objectiu d'aquesta mesura és actuar davant una actuació política que genera "greu inseguretat jurídica" a les empreses, atempta contra el lliure comerç, suposa un "presumpte delicte de coaccions" a les companyies que volen invertir en la sanitat i implica "criminalitzar a la sanitat privada".
El president d'aquesta patronal ha remarcat que Gómez ha arribat a manifestar que si arriba al poder en la Comunitat revertiria les externalizaciones i que després les empreses no podrien reclamar lucre cessant, alguna cosa que s'emmarca al seu judici en els quatre eixos en els quals s'articula la denúncia.
La denúncia exposa que una part significativa dels membres de la Confederació i l'Associació han rebut aquest burofax, que al seu judici té un "matís eminentment coactiu" i que perseguia "intimidar" a les empreses en cas que optessin al procés d'externalización.
"La remissió d'aquest burofax amb tints intimidatorios ha estat perfectament calculada pel senyor Gómez, igual que la seva finalitat, que no ha estat una altra que allunyar als possibles licitadors del concurs per a la gestió sanitària, utilitzant per a això en aquest cas la dimensió mediàtica que ha obtingut la notícia del burofax", exposa la denúncia per instar a la Fiscalia al fet que analitzi possibles il·lícits penals que poden derivar-se d'aquest comportament.
A part, considera que l'actuació de Gómez no solament suposa una "amenaça" als membres de l'Associació i la Confederació, sinó que danya a "tot el sector sanitari" i causa un "greu perjudici" per a la ciutadania, per als propis professionals de la sanitat i per a l'economia nacional.
De fet, De Bustamante ha asseverat que les declaracions de Gómez danyen "la marca Espanya" en el sector de la sanitat, doncs poden allunyar inversions al país amb una actuació política que genera "inseguretat jurídica".

En aquest sentit, la denúncia també al·ludeix al cas d'HIMA Sant Pablo, l'únic grup empresarial no espanyol que concorre al procés d'externalización, "està rebent pressions del senyor Gómez Franco", per a això adjunta una notícia per sustentar aquesta afirmació.
"En realitat, la qual cosa fa el senyor Gómez Franco és forçar a possibles inversors a allunyar-se de la presentació d'una oferta de concurs públic, maquinant un artifici amb pretensió que el mateix quedi desert al no presentar-se cap licitador o obligar a abandonés qui hagi concorregut, sobre l'amenaça d'un hipotètic poder executiu, si electoralment ho arribarà a aconseguir", exposa el text de la denúncia.
"S'ESTÀ CRIMINALITZANT I ATACANT" Al SECTOR PRIVAT
Per tant, la confederació entén que amb aquesta denúncia intenten que es respecti la "seguretat jurídica" que ve marcada per la legalitat d'un concurs públic. "Benvingut sigui qui inverteixi perquè la sanitat segueixi sent pública (...) En un país democràtic no podem espantar a qui porta diners", ha comentat el president de la patronal.
A més, ha manifestat que valoraria positivament que altres patronals actuaran en el mateix sentit que la seva confederació i ha recordat que el president de la Comissió de Sanitat de CEIM, Juan López-Belmonte, va expressar que sospesava portar a la Justícia també a Gómez.
De Bustamante ha comentat que, com a organització empresarial, són "apolítics" i que l'única cosa que pretenen és el "ben del pacient i de la sanitat", ja que els hospitals i clíniques privades són "col·laboradores" de la sanitat pública. "Volem que s'està atacant i criminalitzant a la sanitat privada", ha postil·lat.
En aquest sentit, el president d'aquesta patronal ha remarcat que la gestió indirecta i els concerts amb entitats privades porten molts anys implantats a Espanya. En aquest sentit, recorda que presenten índexs de satisfacció entre els pacients del 95 per cent i la seva activitat té un paper important en el PIB alhora que representa un nombre important de treballadors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH