Sí a Europa, però amb els autònoms i les pimes

Redacció Catalunyapress

Finalment el PP i el PSOE han decidit escoltat les propostes de CiU (i també del PNB) i han fet possible que ens podem sumar a l'acord per defensar una posició única de l'Estat espanyol davant el transcendent Consell Europeu que tindrà lloc aquesta mateixa setmana. Aquest acord ha estat possible perquè s'ha acceptat l'esmena transaccional de CiU i PNB per apostar clarament per fer compatibles les polítiques d'austeritat que fins ara han estat les úniques que ha contemplat Europa amb l'impuls de creixement econòmic i la creació d'ocupació.

Amb l'esmena introduïda també s'insta el govern de l'Estat que proposi a la Unió Europea la possibilitat d'emetre bons a través del Banc Central Europeu que serveixin per finançar projectes orientats a polítiques de creixement, de tal manera que es redueixi el diferencial de la prima de risc que suporten països com Espanya respecte a les economies més sanejades de la UE. Finalment des de Convergència i Unió també hem aconseguit que es defensi un programa específic de finançament per a pimes, microempreses i autònoms i que el romanent de 10.000 milions d'euros de pressupost que va quedar pendent del quinquenni 2007-2013 es destini a inversions per millorar la competitivitat.

Europa ha de reorientar la seva política econòmica perquè ja ha quedat demostrat que no anem enlloc només amb austeritat. Des de CiU estem defensant la importància que el govern espanyol faci un suport explícit a les microempreses i autònoms. I finalment ho hem aconseguit i hem evitat que quedin al marge de l'acord que s'ha de debatre davant del Consell Europeu. Altrament hagués suposat deixar de banda el principal motor econòmic de la nostra economia productiva.


Marta Llorens
Vicepresidenta portaveu d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH