SOS Racisme Catalunya demana incloure les persones immigrades en la consulta

|

SOS Racisme

SOS Racisme Catalunya ha fet pública la seva reivindicació perquè s'inclogui a les persones immigrades en una possible consulta popular. Aquesta petició i la seva argumentació, s'ha fet arribar als responsables de tots els grups parlamentaris, al president del Govern de la Generalitat, i a diferents entitats participants de la cimera, segons informa l'entitat. Amb l'objectiu que es modifiqui el text de la llei de consultes populars no referendàries, que exclou a les persones extracomunitàries residents a Catalunya.

SOS Racisme, que reivindica el dreta a vot de les persones immigrades des de fa més de vint anys, considera que:

- Una consulta que no permeti participar a un 15% de la ciutadania, no pot ser representativa, de la mateixa manera que no es pot considerar democràtica.
- Totes les persones que formen part d'una societat i es veuran afectades per aquelles decisions, han de gaudir del dret de participació política o dret a vot, independentment de la seva nacionalitat o el seu país d'origen.
- El fet que part de la població catalana no disposi de drets polítics no només té conseqüències negatives per aquestes persones sinó per tota la ciutadania, ja que fa que els drets democràtics deixin de ser universals.
- De la mateixa manera que el dret a decidir dels pobles és un dret inalienable i negar-lo representa negar les mateixes bases de la democràcia, negar el dret de participació a un col?lectiu de persones també és un greu atemptat contra els principis democràtics més elementals.
- Dugui o no a la independència de Catalunya, s'ha d'aprofitar el procés per aprofundir en els valors democràtics i els drets humans.
- En època de canvis transcendentals s'ha de ser valent i apostar per allò que és de justícia (...) Però manca el coratge i la voluntat per passar de les paraules als fets.


SOS Racisme Catalunya afirma que "cal defensar aquest dret com un pilar bàsic i indispensable per possible nou estat català", i assegura que continuarà exigint aquest dret en futures eleccions, referèndums o altres consultes democràtiques.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH