L'Església Catòlica controla SICAVS que manegen 32,4 milions d'euros

|

Rouco

Segons publica el diari digital El Extraconfidencial en un extens i documentat informe, el Banc Santander gestiona les quatre grans SICAV relacionades amb l'arxidiòcesi i ordres religioses. Amb això, el Banc d'Emilio Botí s'ha fet amb la gestió de més de 32,4 milions de capital. Entre totes les SICAV de l'església catòlica espanyola la més rellevant és Finances Querqus, SICAV, SA, que és propietat dels Hospitalaris de Sant Joan de Déu Província de Castella Cúria Provincial. Creada el 17 de juliol de l'any 2000, la seva capital actual és de 17.263.239 euros.

Aquesta no és l'única societat d'aquesta ordre religiosa, fora de l'àmbit de la inversió destaca Gestión Hospitalària 2000 SL, domiciliada en la calli Ferrers de Tejada nº 3, de Madrid, lateral de l'Hospital de Sant Rafael que regenten. Dedicada a la "gestió de compres i subministraments de materials, equips i altres productes de caràcter hospitalari i de serveis socials i assistencials", i amb 7 treballadors en 2013, posseeix actius per 9,17 milions i va facturar en 2011 el no-res menyspreable xifra de 25,57 milions d'euros, encara que tan sols va aconseguir 3.280 euros de beneficis.

DE GESCARTERA A LA SICAV

Però sens dubte, una de les SICAV més cridaneres és Naujirdam Inversions, anteriorment Vayomer SICAV, també gestionada pel Banc Santander amb el seu domicili fiscal a la Ciutat Financera del Grup en Boadilla. Constituïda al maig de 1999 i amb un capital social de 7.194.694 euros, està controlada per l'arxidiòcesi d'Astorga en un 97,26%, i en 2011 va tancar amb un resultat positiu de 7.945,17 euros. El curiós és que les inversions d'aquesta arxidiòcesi van saltar a primera plana de les notícies en 2011, en haver confiat a Gescartera parteix dels diners del bisbat. Set anys més tard, al març de 2008, es va poder recuperar la xifra de 339.352,25 euros de l'església que havia invertit allí. La seu astorgana s'havia presentat com a acusació particular en el judici de 2007 contra catorze dels responsables de l'agència, que oferia, d'altra banda, enormes rendibilitats per les inversions.

I de les ordres religioses la tercera més important en inversió és Ulls Nous, SICAV, SA, propietat 99,32% de les Germanes de la Caritat de Sant Vicent de Paul Cúria General, aquesta societat amb un capital de 4,87 anys té actius que superen els 5,17 milions, i això que el 2011 no va ser el seu millor any, ja que va tancar amb unes pèrdues de 278.599,82 euros.

Finalment, tenim a Francat Inversions, SICAV, SA és propietat de la Federación Inmaculada Concepción Monestirs Ordre Santa Clara Franciscanes Clarisses Província Franciscana Catalunya Barcelona amb un capital de 2.804.788 euros, que tampoc va tenir un bon any, ja que va tancar el 2011 amb unes pèrdues de 62.376,69 euros.

En definitiva milions en unes societats que fins a la seva venda tan sols tributen un 1% en l'impost de societats.Encara sort que la ingent labor que desenvolupa Caritas compensa de sobres el mal exemple que donen encara aquestes SICAVS de l'Església Catòlica

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH