El Gobierno preveu aprovar aquest any el reglament de la Llei contra blanqueig de capitals i finançament del terrorisme

|

mariano rajoy

El Govern de Mariano Rajoy té previst aprovar al llarg del present any el text reglamentari per a l'execució i el desenvolupament de la Llei de Prevenció del Blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, més de tres anys després de la seva aprovació.

L'Executiu respon així al diputat de CiU Antoni Picó, qui demanava conèixer les causes per les quals encara no s'hi havia desenvolupa la citada norma, aprovada a l'abril de 2010, i que habilitava al Govern a elaborar en el termini d'un any les corresponents disposicions reglamentàries.

En la seva contestació, que recull Europa Press, el Govern explica que el procés de revisió dels estàndards internacionals contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, que es va iniciar en 2010, "va aconsellar posposar" l'aprovació del reglament per a l'execució de la norma.

La referida Llei regula el funcionament i coordinació de dues Comissions, la de Vigilància d'Activitats de Finançament del Terrorisme, presidida pel Secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, i la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries, presidida pel secretari d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa del Ministeri d'Economia i Competitivitat.

Malgrat aquest ajornament, el Govern recalca que va redactar un esborrany del reglament de la citada llei "coherent" i tenint en compte les noves 40 recomanacions acordades pel Grup d'Acció Financera (GAFI-FATF) para així tractar d'evitar els costos associats a un canvi reiterat de la regulació en aquesta matèria.

NO HI HA HAGUT CAP BUIT LEGAL


No obstant això, deixa clar que en tot aquest temps sense desenvolupar la norma "no s'ha produït buit legal algun", en mantenir-se la vigència del Reglament aprovat pel Reial decret de 1995.

Dita esborrado, continua el text oficial, va ser examinat el passat mes de gener per la Comissió de Vigilància d'Activitats de Finançament del terrorisme, singularment pel que fa a les qüestions que formen part de l'àmbit competencial del Ministeri de l'Interior, i "la previsió és aprovar el nou text reglamentari durant el present any".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH