Què sector lidera la creació d'ocupació a Espanya?

|

sector serveis

 El sector serveis aglutina el 44,6% de les oferta d'ocupació i lidera la creació de llocs de treball, seguit per la indústria, amb el 38% del total, les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), amb el 15%, i la construcció, amb el 2%, que tanca la classificació, segons les dades d'Adecco i Infoempleo, que han realitzat una anàlisi de la distribució sectorial de l'oferta d'ocupació.

Les dades de l'estudi posen de manifest que mentre les ofertes que concentra el sector serveis creixen en més de dos punts i mitjà, aquest mateix percentatge és el que es deixa el sector industrial, que és, segons aquestes dades, el que pitjor comportament ha tingut durant l'últim any.

La construcció és l'altre sector que perd ofertes d'ocupació, ja que ha cedit d'un any per a un altre més d'1,2 punts percentuals, la qual cosa implica passar de generar el 3,3% de les ofertes a només el 2% en 2012. En canvi, el sector de les TIC és el que ha mostrat un millor comportament, en passar de concentrar el 14,2% de les ofertes en 2011 al 15,2% un any després.
La pujada de més de dos punts i mitjà de les ofertes que aglutina el sector industrial ve impulsada pel creixement d'algunes activitats com el comerç, la consultoria, assegurances, hostaleria i turisme o ensenyament.
Dins del sector industrial, que ha perdut dos punts i mitjà en un any, hi ha alguna excepció al mal comportament general dels subsectores que ho integren. És el cas de l'automoció, que en generar el 3,2% de l'oferta d'ocupació a Espanya, pansa d'ocupar el lloc 16 en 2011 al 9 en 2012.
Per contra, cauen les ofertes en el sector energètic, electrònica i material elèctric, metal·lúrgia, mineralurgia i siderúrgia, maquinària i equip mecànic o les indústries de química, cautxú i plàstic.
MÉS OFERTES D'OCUPACIÓ EN LES TIC.
Per la seva banda, les TIC, un macrosector integrat per les branques d'informàtica, telecomunicacions, continguts multimèdia i altres subsectores similars, han tingut una evolució molt positiva en termes d'oferta d'ocupació durant aquest últim any, passant d'un 14,2% en 2011 al 15,2% en 2012.
El sector informàtic, encara que repeteix en la tercera posició que va ocupar l'any anterior, protagonitza una important pujada percentual i pansa de concentrar el 5,5% de les ofertes en 2011 al 6,5% en 2012. Telecomunicacions, del seu costat, segueix amb un recorregut similar i de generar el 4,3% de les ofertes en 2011 pansa a representar el 5,8% un any després.
En el costat oposat es troba el sector de la construcció, que segueix perdent pes al mercat de treball, aglutinant només el 2% de totes les ofertes d'ocupació, és a dir, un punt menys que un any abans, que se sumeixi a un altre punt que va perdre en 2010.
No obstant això, Adecco i Infoempleo destaquen que aquest sector ha mostrat millor comportament en la part final de l'any que en els primers mesos, encara que en general ha estat para ofertes que buscaven professionals amb una qualificació alta per cobrir llocs de treball a l'estranger.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH