Presències o absències en el Pacte pel Dret a Decidir

Redacció Catalunyapress

José Rodríguez

Aquest 26 de juny hi ha convocat el Pacte pel Dret a Decidir, un cim en la qual partits i entitats socials es troben per promoure la consulta. S'han convidat a 36 entitats de tot tipus i pelatge i pràcticament totes han dit que sí. Vaig a enumerar algunes presències... i després inclouré algunes absències de les entitats o partits que han desestimat (de moment) estar.

Entre les presències, a més dels partits impulsors de la consulta (ICV, ERC, CiU, EUiA, CUP) algunes de les entitats són:

? Consell Nacional de la Joventut de Catalunya
? Consell Nacional de la Cultura i els Arts
? Consell Escolar de Catalunya
? CTESC
? Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya
? UGT de Catalunya
? CCOO de Catalunya
? USOC
? Federació de Casis Regionals
? Federació de Petites i Mitjanes Empreses
? Foment del Treball, l'Institut d'Estudis
? PIMEC
? Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
? Va unir de Federacions Esportives de Catalunya
? Va unir de Pagesos
? Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya
? Confederació de Cooperatives de Catalunya

Entre les absències, més enllà dels dos partits que s'han definit contraris al dret a decidir, PP i Ciutadans, estan solament dos d'entitats destacades:

? Cercle d'Economia
? PSC

Encara que pugui semblar una fal·làcia per associació (pari evitar-la la poso en evidència), em començo a preguntar si la base social del PSC està millor representada per la Federació de Cases Regionals, els sindicats, l'associació de cooperativistes, la federació d'asociciones de veïns, el consell de la joventut o la patronal de petits empresaris.

No entenc que el PSC no assisteixi al cim. Els que representen als joves, als veïns (els famosos "barris" en els quals el PSC reivindica la seva presència), als treballadors, als petits empresaris, als cooperativistes, a les associacions esportives o les persones majors organitzades que és on estan les bases socials que teòricament recolzen al PSC assistiran al cim. El PSC teòricament recolza el "Dret a Decidir" (encara que pel que sembla promogui el NO en la consulta). Segons l'enquesta del CEO el 80% dels catalans (i el 90% dels quals es declaren progressistes) recolzen el Dret a Decidir. No entenc que el PSC amb aquestes condicions no participi en el cim del Dret a Decidir.

El PSC torna a enfangar-se per un tema dialèctic. Un clar error que torna a deixar fora de lloc al PSC i al fet que es desconnecti encara més amb la societat civil, almenys la societat civil organitzada. Crec que la meva organització comença a esperar miracles de nosaltres, els seus militants, en pretendre que el contacte amb la societat civil sigui solament a través de nosaltres.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH