Espanya va rebre 19,8 milions de turistes estrangers fins a maig, la xifra més alta des de 2008

|

Turisme

Espanya va rebre 19,8 milions de turistes internacionals fins a maig, la qual cosa suposa un 3,9% més respecte al mateix període de 2012, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) difosa aquest divendres pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

El Departament dirigit per José Manuel Soria ha destacat que la xifra d'arribades en el període acumulat és la "més elevada" des de 2008, any en el qual es va aconseguir el màxim de la sèrie, alhora que ha remarcat que aquest increment es deu fonamentalment a l'impuls de mercats com França (7,5%) i els Països Nòrdics (13,8%).

Regne Unit, el principal mercat per a Espanya, va registrar un repunt del 4,4% entre gener i maig, mentre que Alemanya, el segon més important, va augmentar un 4,3% fins a maig.

Per la seva banda, van registrar caigudes mercats tradicionals com Itàlia (-14,6), Portugal (-6,9%), enfront de pujades importants com el turisme rus que va incrementar el nombre dels seus visitants en un 30,8% en el que va d'any fins a les 330.073 arribades.

CATALUNYA, AL CAPDAVANT DE VISITANTS.

Entre les comunitats autònomes, Catalunya, amb un alça del 5,4%, va captar el major percentatge de visitants estrangers, un 25,5% del total de les arribades, seguida de Canàries, amb un increment del 0,2% i el 21,7% del total de les arribades.

Després d'elles es va situar Andalusia amb 2,6 milions de turistes, un 13,2% del total, amb un repute del 2,2%, i les Illes Belessis que amb 2,5 milions de turistes va acaparar el 12,8% del total, registrant un increment interanual de l'11,5%.

El major increment ho va registrar la Comunitat Valenciana amb un repute del 15,6% fins a aconseguir els 1,9 milions de turistes, amb un 9,6% del total d'arribades , mentre que la Comunitat de Madrid va caure un 3,2% aconseguint els 1,7 milions de turistes, el 8,9% del total.

MÀXIM HISTÒRIC.

Al maig van arribar a Espanya 5,7 milions de turistes estrangers, la qual cosa suposa un augment del 7,4% pel que fa al mateix mes de l'any anterior, la qual cosa suposa un "màxim històric" en comparació d'altres mesos de maig.

Per mercats, Regne Unit va augmentar un 9,3% i es va situar, per segon mes, com el mercat que aporta el creixement de turistes a Espanya. Balears va ser la seva principal destinació, que va acaparar aproximadament un de cada tres turistes britànics, augmentant interanualment un 10,8%.

L'arribada de turistes alemanys es va incrementar aquest mes un 13,2%. Balears va ser la destinació que va acaparar més turistes procedents d'Alemanya, no obstant això, va ser Catalunya la més afavorida de l'augment.

França va créixer un 5,9%, la qual cosa constitueix el seu setè mes successiu d'avanç. Malgrat ser Catalunya la seva principal destinació, la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid van ser les que més es van beneficiar de l'increment de turistes gals.

Els països nòrdics van tornar a registrar un fort augment (20,2%) i encadenen el seu decimotercer mes consecutiu d'increment. Balears va ser la seva principal destinació. Els turistes procedents dels Països Baixos van augmentar un 6,8%. Balears i Andalusia van ser les destinacions que es van veure més afavorits.

Entre els altres comprats emissors van destacar l'italià (-16,4%), que torna a la senda decreixent iniciada a l'agost de 2012. Bèlgica (15,1%)i Suïssa (15,9%) mostren forts creixements de dos dígits.

Per comunitats Catalunya va rebre al maig 1,5 milions de turistes, la qual cosa suposa un 6,3% d'augment, enfront d'una caiguda del 8,6% de Madrid deguda principalment a la caiguda del mercat italià.

Balears va ocupar aquest mes la segona posició, amb un creixement del 13,2% i un volum de turistes proper als 1,4 milions. Andalusia va incrementar els seus turistes un 5,7% fins als 781.000 visitants, mentre que Canàries afavorida pel creixement del seu principal mercat, Regne Unit, va créixer un 8,5% el nombre de les seves visites.

CAU UN 6,4% LA CONTRACTACIÓ DE PAQUETS.

L'aeroport va ser la principal via d'accés dels turistes al maig, amb un pes del 83,3%. Ambdues modalitats van registrar augments: del 8,2%, la via aèria i del 4,9%, la carretera.

Si ben els establiments hotelers van ser els més demandats, amb un pes del 66,6%, destaca aquest mes el fort creixement (del 24%) de l'allotjament no hoteler, fomentat per l'augment de totes les modalitats.

El 71,2% dels turistes rebuts no va contractar un paquet turístic, col·lectiu que ha augmentat un 14,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. Per la seva banda, els turistes amb paquet van descendir un 6,4%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH