Els estudiants que vulguin podran repetir l'examen de Matemàtiques de Selectivitat

|

Joves enfrontant-se a la selectivitat

Els estudiants que ho desitgin podran repetir l'examen de Matemàtiques de la Selectivitat, després que la comissió coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) --formada per representants de les universitats catalanes-- hagi donat llum verda aquest divendres a la proposta de la Generalitat per esmenar l'error humà en una equació de la prova en honor de garantir la "igualtat" entre els alumnes.

Després de reunir-se en una sessió extraordinària, la comissió ha afirmat que els estudiants que ho desitgin podran tornar a fer la prova el 5 de juliol de 15 a 18.30 hores, amb el que serà la primera vegada en la història de la Selectivitat catalana que es repetirà un examen a nivell global, ja que tindran dret a fer-ho 10.000 alumnes.

No obstant això, la comissió ha defensat que des del punt de vista acadèmic i de desenvolupament de les proves no seria necessari repetir-ho perquè considera que es va elaborar, va preparar i va revisar amb els "procediments habituals" i la incidència es va resoldre en un temps raonable.

El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, va comparèixer aquest dijous per presentar l'expedient informatiu obert per l'equivocació i informar sobre les propostes que havia traslladat a la comissió, qui tenia l'última paraula.

Després d'aquestes recomanacions, la comissió ha afirmat que les PAU s'han desenvolupat "en termes similars" a anys anteriors, i ha defensat que els responsables de les proves han actuat amb el rigor i la professionalitat de més de 25 anys d'experiència.

Sobre l'examen de Matemàtiques, ha destacat que, en iniciar-se la prova i després d'algunes consultes de diversos tribunals, el responsable de matèria va donar la instrucció de corregir una variable d'una equació de l'enunciat del primer problema.

Així, ha insistit que la instrucció de la correcció es va comunicar als tribunals amb un "temps raonable", donat el nombre de tribunals --151-- i d'aules --764--, la qual cosa també han tingut en compte les pautes de correcció.

També ha apuntat que "no consta que la recollida dels exàmens generés cap problemàtica especial, en relació al temps disposat per part dels estudiants".

RENUNCIAR A LA NOTA OBTINGUDA

Presentar formalment la sol·licitud de repetició comportarà la renúncia explícita de la qualificació obtinguda, del procés de reclamació i de la doble correcció de l'examen, i la presentació de les sol·licituds es realitzarà entre l'1 i el 2 de juliol a través del portal Accesnet.

Els alumnes que hagin formalitzat la sol·licitud per fer l'examen i no es presentin a la prova, es quedaran sense qualificació de Matemàtiques, per la qual cosa, si tenen la matèria matriculada com a fase general, no tindran nota de Selectivitat ni nota per accedir a la universitat; si és de fase específica, l'assignatura constarà com "no presentada".

El dia de la prova, els estudiants hauran de portar el DNI, el comprovant de sol·licitud de repetició i la targeta de qualificacions de les PAU, que hauran de lliurar al tribunal en iniciar l'examen.

Els tribunals i les aules d'examen, que es podran consultar a partir del 4 de juliol en 'http://gencat.cat/universitats/pau', estaran situats a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH